Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 Βρείτε μας στο FacebookΒρείτε μας στο GooglePlus

γΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Του Γιώργου Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣΜετά απο δεκαετίες λειτουργίας αλλά και ‘αχρηστίας’ το κτίριο του κόμματος χρειαζόταν συντήρηση.

Ακολουθεί διάλογος με εταιρεία καθαρισμών συντηρήσεων

– Μα τι μας λέτε κύριε ; Να έρθουμε να κάνουμε συντήρηση σε κάποιο πολύ κεντρικό μέρος στην Αθήνα αλλά… τι;   το φορτηγάκι μας που θα παρκάρει απ’εξω να μην γράφει πουθενά την λέξη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ !

-Ναι, ναι αυτό σας λέμε ! γράψτε ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΙΣ , βρε αδελφέ !

Το γράμμα Γ είχε πέσει  από την πόρτα και δυστυχώς η καθαρίστρια δεν το είδε και το ρούφηξε με την ηλεκτρική σκούπα Τώρα το γραφείο τιτλοφορούνταν ΡΑΦΕΙΟΛες να άλλαζε και το περιεχόμενο των εργασιών του γΡαφείου ;

και να πρόσθεταν επεξηγηματικά και δηλωτικά:

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΙΣ -ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ-ΨΙΛΟ ΧΟΝΤΡΟ ΓΑΖΙ -ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ -ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΕΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ

(Ακολουθεί κείμενο χωρίς καμιά απολύτως προσθαφαίρεση από το wiki)

“Αφαίρεση ως προσθήκη[Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όποτε η αφαίρεση σαν μία ξεχωριστή πράξη γίνεται προβληματική. Για παράδειγμα, 3-(-2)(δηλαδή αφαιρεί -2 από 3) δεν είναι άμεσα ορατό είτε από ένα φυσικό αριθμό είτε από αριθμό γραμμής, επειδή δεν είναι αμέσως ξεκάθαρο το τι σημαίνει να κινηθεί -2 βήματα προς τα αριστερά ή για να πάρει -2 μήλα. Μια λύση είναι να δούμε την αφαίρεση ως προσθήκη από υπογεγραμμένους αριθμούς. Επιπλέον σύμβολα πλην δηλώνουν απλά την αντίστροφη πρόσθετη. Τότε έχουμε 3-(-2)=3+2=5. Αυτό επίσης βοηθάει στο να κρατήσει τον δακτύλιο των ακεραίων απλό αποφεύγοντας την εισαγωγή νέων πράξεων πράξεων όπως η αφαίρεση. Συνήθως, ένα δακτύλιος έχει μόνο δύο πράξεις που ορίζονται σ’ αυτόν. Στην περίπτωση των ακεραίων, υπάρχουν η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός. Ένας δακτύλιος έχει ήδη την έννοια της αντίθετης πρόσθετης ύλης, αλλά δεν έχει καθόλου ιδέα από μια ξεχωριστή πράξη της αφαίρεσης, έτσι η χρήση του συμβόλου της πρόσθεσης σαν αφαίρεση μας επιτρέπει να εφαρμόζουμε τα αξιώματα του δακτυλίου στην αφαίρεση χωρίς να χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα.”