Δήμος Βερύκιος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε τα πάντα για το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών 

Ο Δήμος Βερύκιος σε ένα άρθρο του στο ieidiseis.gr … αποκάλυψε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε τα πάντα για το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα την ίδια στιγμή που συντασσόταν το κείμενο.

«Καθ´ όλη την διάρκεια που συντάσσονταν το κείμενο της Συμφωνίας ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε λεπτομερή εικόνα μέσω του Νομικού Γραφείου που είχε αναλάβει την επεξεργασία των κειμένων! Με τη σειρά του ο Γεραπετρίτης κρατούσε διαρκώς ενήμερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επομένως, και οι δυο, Γεραπετρίτης και Μητσοτάκης γνώριζαν λεπτό προς λεπτό τις δυσκολίες του διαπραγματευτικού αγώνα που διεξήγαγαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς και παρ´ όλα αυτά ούτε μια φορά η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν έτεινε χείρα βοηθείας, έστεκε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας οχυρωμένη πίσω από τις ασπίδες των ακροδεξιών χλαμυδοφόρων», ανέφερε ο Δήμος Βερύκιος.

Τι γράφει ο Δήμος Βερύκιος:

«Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ακούω και βλέπω τους κυβερνητικούς να επικαλούνται και να υπερασπίζονται την Συμφωνία των Πρεσπών και τους κάνω χάζι.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Η ίδια η ιστορία τους εκδικείται και τους τιμωρεί γιατί ως αξιωματική αντιπολίτευση στάθηκαν στη λάθος πλευρά της ιστορίας και την αντιμετώπισαν με αμετροέπεια, δεν τη σεβάστηκαν, την αγνόησαν, την περιφρόνησαν και την ποδοπάτησαν για ιδίον όφελος μόνο και μόνο για τα ανέλθουν στην εξουσία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Συμπορεύθηκαν και ταυτίστηκαν με τα πιο ακραία εθνικιστικά στοιχεία, τους χλαμυδοφόρους και τους ψεκασμένους ενώ γνώριζαν τον πατριωτικό αγώνα που έδινε ο Αλέξης Τσιπρας με τον Νίκο Κοτζιά ώστε σήμερα η Ελλάδα να κρατάει στα χέρια της το πιο ισχυρό χαρτί που αναγνωρίζεται διεθνώς, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προσωπικά είχα την τύχη να εμπλακώ παρασκηνιακά κατά την κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης μέσω του αείμνηστου Μανώλη Μαλελή (33ο θύμα του COVID) προσωπικού φίλου της οικογένειας Ζάεφ. Πρόκειται για τον “σκαραβαίο” όπως τον λέγαμε συνθηματικά.

Επομένως, γνωρίζω από την καλή και την ανάποδη πρόσωπα και πράγματα που διαδραματίστηκαν κατά την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων που όταν θα τα καταγράψουν στα απομνημονεύματα τους οι δυο πρωταγωνιστές θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της πατριωτικής προσφοράς του Αλέξη Τσίπρα αλλά και το διακαή πόθο του Ζόραν Ζάεφ να βάλει τη χώρα του σε ευρωπαϊκή τροχιά…

Προσωπικά το μόνο που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι λίγες ώρες πριν την επίτευξη της Συμφωνίας :

  • Ο Τσίπρας παρέμενε ανένδοτος και ΔΕΝ υπέκυπτε στις πιέσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων ώστε η Αθήνα να αποδεχτεί την αξίωση των Σκοπίων για διπλή ονομασία (Μακεδονία στο εσωτερικό και Βόρεια Μακεδονία στο εξωτερικό) κάτι που θα επέτρεπε σήμερα στην κάθε Σιλιάνοφσκα να κάνει την καμπόσα…
  • Ο Ζάεφ προσκρούοντας στη σθεναρότητα της Αθήνας εκμυστηρεύεται στην οικογένεια του ότι δεν είναι διατεθειμένος να τινάξει στον αέρα την Συμφωνία, άρα είναι ετοιμος να υποχωρήσει αποδεχόμενος το όρο της Ελλάδας για “Βόρεια Μακεδονία” μέσα και έξω από την χώρα, γνωρίζοντας ότι πιθανότατα θα του στοιχίσει το πολιτικό του μέλλον….
  • Ο Τσίπρας ενημερώνεται μέσα στη νύχτα μέσω εμου και του “σκαραβαίου” για την πρόθεση Ζάεφ αλλά δεν το πολυπιστεύει καθ´ ότι λίγη ώρα πριν Αμερικανοί και Γερμανοί τον είχαν διαβεβαιώσει ότι οι Σκοπιανοί είναι ανένδοτοι ως προς την διπλή ονομασία… Το πρωί οι ξένοι κάνουν άλλη μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν την Αθήνα να δεχτεί την διπλή ονομασία χωρίς αποτέλεσμα. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας Αθήνα και Σκόπια δίνουν τα χέρια ! Το βράδυ μετά την ένταση της ημέρας ο Τσίπρας μέσω SMS αναγνωρίζει ότι ο σκαραβαίος αποδείχτηκε Ferrari …

Τα παραπάνω αργά ή γρήγορα θα τα καθαρογράψει με κάθε λεπτομέρεια η ιστορία στις επίσημες σελίδες της.

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος του παρασκηνίου που αφορά την τότε αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα δυο κεντρικά πρόσωπα που σήμερα εκ της θέσεως τους καλούνται να χρησιμοποιούν ως δόρυ τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Καθ´ όλη την διάρκεια που συντάσσονταν το κείμενο της Συμφωνίας ο Γιωργος Γεραπετρίτης είχε λεπτομερή εικόνα μέσω του Νομικού Γραφείου που είχε αναλάβει την επεξεργασία των κειμένων!

Με τη σειρά του ο Γεραπετρίτης κρατούσε διαρκώς ενήμερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επομένως, και οι δυο, Γεραπετρίτης και Μητσοτάκης γνώριζαν λεπτό προς λεπτό τις δυσκολίες του διαπραγματευτικού αγώνα που διεξήγαγαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς και παρ´ όλα αυτά ούτε μια φορά η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν έτεινε χείρα βοηθείας, έστεκε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας οχυρωμένη πίσω από τις ασπίδες των ακροδεξιών χλαμυδοφόρων».

Η «διάψευση» Γεραπετρίτη και η απάντηση του Ν. Κοτζιά

Μέσω μεγάλου δικηγορικού γραφείου οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε διαρκή ενημέρωση περί της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Γεραπετρίτης διαψεύδει ότι το νομικό του γραφείο είχε συμμετάσχει στη διαμόρφωση του κειμένου της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ντροπή, τίποτα άλλο…» τονίζουν κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Σε ό,τι αφορά την αποκάλυψη του iEidiseis δεν αναφέρεται ότι το γραφείο Γεραπετρίτη συμμετείχε στο «χτένισμα» κατά τη διαμόρφωση του κειμένου της Συμφωνίας. Πρόκειται για μεγάλο δικηγορικό γραφείο με εξειδίκευση σε τέτοιου είδους νομικά – διπλωματικά κείμενα με το οποίο ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει πολύχρονη συνεργασία.

Μέσω λοιπόν του γραφείου αυτού που αποτελείται από καθηγητές και πρυτάνεις της Νομικής οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε διαρκή ενημέρωση περί της Συμφωνίας.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς διευκρινίζει στο iEidiseis ότι: «Εμείς στο ΥΠΕΞ δουλέψαμε λέξη προς λέξη τη Συμφωνία. Προσωπικά δούλεψα και τα έγραφα εγώ και τα έχω στο κομπιούτερ μου. Αν ο Γεραπετρίτης πήρε από κάπου τα κείμενα να τα δει, ενημερωτικά, δεν ξέρω. Το μόνο που μπορώ να διαβεβαιώσω ότι κανείς άλλος δεν δούλεψε κείμενα».