Δευτέρα – Τετάρτη “αριστερός”

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

 

Ο από την σειρά λες twilight zone προερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αφού από κανέναν δεν βρίσκει αντίσταση (από ποιον άλλωστε;), συνεχίζει με αυτόν τον υπερφίαλο τρόπο, να προσβάλει ότι κυριολεκτικά προλαβαίνει. Αυτός ο φιλόδοξος άνθρωπος, που παρουσιάζει στους πάντα αδαείς, το θράσος του εντυπωσιασμού άνευ ουσίας και αποτελεσματικότητας ως όπλο του, σύντομα θα βρεθεί στην κρίση αυτών που ο ίδιος προσδίδει φρούδες ελπίδες. Τα λόγια σκοπιμότητας, τα χωρίς μέχρι σήμερα βαρύτητα, που όμως αφήνουν μια περίεργη σχέση να διαφανεί, μεταξύ ποσοστών και πραγματικότητας, σίγουρα θα απαιτήσουν την πραγμάτωσή τους από Δευτέρα.  Τότε και εκεί θα φανούν οι αντοχές και αποδοχές του προέδρου, που με αυτά που έχει ισχυριστεί μέχρι σήμερα, είμαι περίεργος να παρακολουθήσω  σε ποιον θα μεταφέρει τις ευθύνες και τον τρόπο που θα παραδεχτεί πως έκανε τραγικό πολιτικό λάθος να δηλώσει πως θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός. Και βέβαια  δεν θα ασχοληθώ μαζί του, μα θα παρακολουθήσω χαιρέκακα ομολογώ, τον διασυρμό και των υπολοίπων ακολούθων.

Ο από Δευτέρα – Τετάρτη “αριστερός” και τις υπόλοιπες ημέρες με δεξιόστροφες ιδέες πρόεδρος, δεν πείθει για την αλήθεια του, ούτε τους πιο φανατικούς οπαδούς του. που με την σειρά τους και την ευθύνη του εγκλωβισμού να τους βαραίνει, δεν θα ξέρουν πανικόβλητοι προς τα που θα την κάνουν.

Βέβαια με αυτά που γνωρίζω, αρκετοί από δαύτους θα επιστρέψουν εκεί απ’ όπου προήλθαν ή ακόμα να ακολουθήσουν άλλων βήματα και να στραφούν πιο δεξιά, κάτι που έχουν επαναλάβει κατά καιρούς άλλοι επιτυχώς. Από την άλλη θα παραμείνουν οι λακέδες και θεσίτες, οι γλοιώδεις και φανφαρόνοι τύποι, αυτοί που αφήνουν και βλέννα πίσω τους, εκμεταλλευόμενοι την όποια ευκαιρία πιάσουν από τα μαλλιά, μέχρι να μετρήσουν την διαμορφούμενη νέα πολιτική κατάσταση.

Όταν η αλήθεια θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, γιατί θα τα βάλει πέρα από σκοπιμότητες και επιχειρηματικές φαντασιώσεις, οι τρύπες να κρυφτούν οι περαστικοί καιροσκόποι και οι αγοραίοι “αριστεροί”, θα πρέπει να είναι καλά δουλεμένα λαγούμια για προσφερόμενη έξοδο κινδύνου διαφυγής όπως και όπου.

Χέρι χέρι με το life style και τις παρέες εφοπλιστών, το ένα, δυο, τρία και τέσσερα, που εκστομίζει με μια ελαφριά αμερικάνικη προφορά accent,  μάλλον με μια μακιγιαρισμένη πολιτική βγαλμένη από τον εφιάλτη της σειράς  twilight zone μεθυσμένη αριστεροδεξιά σε shaker κτυπημένη με παγάκια Trump είναι. Επειδή το χρήμα επιβάλει αυτό που θέλει επιμένοντας, μένει να δούμε αυτόν τον αλαζόνα σαλτιμπάγκο, ως πού και πώς θα τον χρησιμοποιεί το σύστημα, προκειμένου να αλλοιώσει ακόμα περισσότερο την πολιτική, όχι ασφαλώς της αριστεράς, μα αυτή της “‘όπως Αμερική” μεταπολιτική μικρών διαφορών, ασφαλούς δίπολου, από εδώ παν κι άλλοι. 

Σε διαφορετική περίπτωση, το πολύ πολύ ο “ιδρωμένος” για τα κέρδη των εκατομμυρίων του επιχειρηματίας, να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην έδρα των ασχολιών του και μην είδατε τον Παναή.