Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα Δούκα στη «μάχη» για την ηγεσία του ΠαΣοΚ

Ο Χάρης Δούκας προηγείται με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του politic.gr καταγράφει τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι για την αρχηγία της παράταξης.

Τρίτος με κοντινό ποσοστό κατατάσσεται ο Παύλος Γερουλάνος με 18,4%. Σημειώνεται πως η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), καθώς αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια αυτής. Σημειώνεται ο Μανώλης Χριστοδουλάκης εξέφρασε στήριξη στην υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος.

«Άλλον» επιλέγει το 9,9%, ενώ «δεν έχω αποφασίσει» αναφέρει το 11,9%. «Άκυρο, λευκό, δεν θα ψηφίσω, δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» απήντησε το 3,7%.

Στις απαντήσεις ποιος διεκδικητής της ηγεσίας του ΠαΣοΚ θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο «κανείς» αποτελεί τη δημοφιλέστερη απάντηση με 38%.

Τέλος, ως «ήττα» λογίζεται τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ (63,3%) όσο και από τους υπόλοιπους (76,1%) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καθώς παρότι το κόμμα αύξησε το ποσοστό του σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, αλλά και εξέλεξε και έναν ευρωβουλευτή περισσότερο σε σχέση με το 2019, δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.