Διαμαντοπούλου: Επιτέλους πολιτική αξιοπρέπεια

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι ευνοημένη από την πολιτική. Χωρίς σοβαρά προσόντα, άρχισε να διορίζεται -από τα 25 χρόνια της που έγινε νομάρχης-  σε καλές θέσεις: γενική γραμματέας, επίτροπος, υπουργός. Ενδιαμέσως  βγήκε και βουλευτής με καλοστημένες καμπάνιες.

Αλλά το 2012 οι πολίτες την έστειλαν στο σπίτι της. Μάλλον δεν κατάλαβε  γιατί και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ. Δεν άντεχε και τη Φώφη.  Άνοιξε και ένα “Δίκτυο” και περίμενε να ξαναμπεί το έργο.

Ως εδώ κανένα θέμα. Έτσι γίνεται στην πολιτική. Αλλά ήθελε περισσότερα. Και στράφηκε κατά του κόμματος που την ευεργέτησε.

Πίστεψε ότι ο Μητσοτάκης θα εκτιμήσει τα πολιτικά προσόντα της και θα της δώσει αξίωμα. Χωρίς αιδώ άρχισε να λιβανίζει τη ΝΔ και τον αρχηγό της, αλλά και τον… Άδωνι Γεωργιάδη. Πλήρης αυτοεξευτελισμός.

Τελικά φαίνεται ότι το πήρε απόφαση. Ούτε υπουργό, ούτε Πρόεδρο Δημοκρατίας, ούτε τραπεζίτη την έκανε ο Μητσοτάκης. Ούτε καν το σκέφθηκε.

Γι’ αυτό η Άννα θα μπει στο ΔΣ γνωστής πολυεθνικής. Θα δουλέψει δηλαδή. Είναι η πρώτη αξιοπρεπής πολιτική απόφαση που πήρε εδώ και κάμποσα χρόνια.