Το Ανοικτό Παράθυρο  είναι διαδικτυακή εφημερίδα γνώμης.

Επιδίωξή της είναι να συμβάλλει στην εμβάθυνση των πολιτικών γεγονότων, την κριτική στη συμπεριφορά των δημοσίων προσώπων και την προοπτική της ευρωπαϊκής υπόστασης της χώρας, με την στοχευμένη ανάλυση της τρέχουσας ειδησεογραφίας.

 Η ιδέα ανήκει στον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο. Tην ευθύνη για την επιλογή των κειμένων που δημοσιεύονται και την γενική διαχείριση της ιστοσελίδας έχει ο Νίκος Λακόπουλος.

Το λογότυπο σχεδίασε ο σκιτσογράφος Στέλιος Καλογεράκης, προσφορά του οποίου είναι και τα σκίτσα που δημοσιεύονται.

Οι συνεργάτες και οι αρθρογράφοι δεν εκφράζουν απαραιτήτως το site. Διατυπώνουν  τη γνώμη τους χωρίς περιορισμούς, υπό τον όρο του σεβασμού της προσωπικότητας των άλλων και τήρησης της νομοθεσίας.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ο επισκέπτης – χρήστης των σελίδων της εφημερίδας αποδέχεται το σύνολο του νομικού πλαισίου που  σχετίζεται με τη λειτουργία της.

Η εφημερίδα δεν έχει πρόθεση να παραβιάσει την εθνική ή κοινοτική νομοθεσία που καλύπτει τη λειτουργία της, ούτε τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Για το περιεχόμενο των κειμένων που αναρτώνται την ευθύνη έχουν οι συντάκτες τους.

Το ΑΠ ωστόσο  διατηρεί το δικαίωμα αφαίρεσης από κείμενα στοιχείων που  αφορούν – αποκλειστικά και μόνο-  γεγονότα που δεν  έχουν επιβεβαιωθεί, χωρίς να θίγεται το δικαίωμα γνώμης των συνεργατών…

Η υπεράσπιση της αλήθειας αποτελεί, εξ ίσου με την υπεράσπιση της  ελευθερίας, βάση λειτουργίας της εφημερίδας.

Το ΑΠ δεν δημοσιεύει σχόλια χρηστών για τα κείμενά του, εφόσον είναι ανώνυμα, ή περιέχουν χαρακτηρισμούς υβριστικούς, από νομική άποψη.

Σε περίπτωση που  ο χρήστης θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, ή να χρησιμοποιήσει ψευδώνυμο, προκειμένου να σχολιάσει κείμενο που δημοσιεύθηκε, τα πραγματικά στοιχεία του πρέπει να είναι στη διάθεση του ΑΠ.

Επικοινωνία: [email protected], [email protected] Tηλ. 6948 615 607