ΕΡΤ – Ελληνική Ραδιοφωνία: Σκάστε και πληρώνετε!

ΦΩΜΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Του Γιώργου Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣΣε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους που περνάει το ελληνικό έθνος, η Ελληνική ραδιοφωνία αδυνατεί να προσφέρει στον πικραμένο ελληνικό λαό δυο νότες σωστής ψυχαγωγίας και χαράς σε αυτούς που πληρώνουν από την ίδια την πληγωμένη τσέπη τους για να υπάρχει ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Τα απίθανα και κωφά φαίνεται θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στον ελληνικό χώρο με αμείωτη ένταση. Η Ελληνική Ραδιοφωνία πνέει τα λοίσθια για διάφορους λόγους και αιτίες.

Πρώτα απ’ όλα κανείς από τους κυβερνητικούς διοικούντες δεν δίνει την ισόποση απαιτούμενη προσοχή που έπρεπε να αναλογεί στο ραδιόφωνο απέναντι από την τηλεόραση. Το ραδιόφωνο είναι τα τελευταία χρόνια ανύπαρκτο ακόμα και στους καθιερωμένους ετήσιους απολογισμούς στις ομιλίες τους που κάνουν οι εκπρόσωποί του.

Το ραδιόφωνο δεν υπάρχει ή σύμφωνα με την σύγχρονη ελληνική νεανική φρασεολογία: Πώς το λένε οι νεολαίοι για να το εμπεδώσουμε; «Το ραδιόφωνο δεν υπάρχει σου λέω». Ε να που είναι γεγονός!

Από τα 170 εκατομμύρια ευρώ που εκταμιεύονται για τον ετήσιο προυπολογισμό της ΕΡΤ από την τσέπη των Ελλήνων πολιτών και φορολογουμένων τα 100 δεν περνούν καν την πόρτα του κτιρίου της στην Αγία Παρασκευή! Που πάνε τόσα χρήματα;

 Πάνε για να μικρύνει η μαύρη τρύπα μας και αυτά… Αυτή δεν είναι καραμπόλα από έμεσους φόρους. Αλλά καραμπόλα που βγήκε από άλλο τραπέζι πολιτικού μπιλιάρδου. Από το τραπέζι που σαρώνει το ΥΠΟΙΚ!

Ελληνικό φυσικό θεώρημα ακολουθεί

Σύμφωνα με τις σύγχρονες προτεραιότητες αφού πάρει την μερίδα του λέοντος από τα εναπομείναντα χρήματα η TV, τότε δε μένει τίποτα σχεδόν για το ραδιόφωνο που σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία δεν έχει χρήματα να λειτουργήσει! Κληρώνουν στην Αγία Παρασκευή όχι γαλοπούλες και αρνιά αλλά ποιος θα μπει να ηχογραφήσει στα στούντιο!

Και προσοχή μην πιάσουμε εδώ την μικροπολιτική και τα συμφέροντα του μαγαζιού με επιδερμικές κόντρες και φαγωμάρες σχετικά με αστοχίες των διοικούντων της σημερινής ΕΡΤ…Τι να σου κάνουνε όποιοι λαμπροί εμπνευσμένοι διοικούντες τοποθετηθούν στην ηγεσία της, αν ο κουμπαράς έχει τρύπα και τους μένει στα χέρια πάντα άδειος;

Η παγκόσμια πρωτοτυπία ο Έλληνας φορολογούμενος να τα «σκάει» πρώτον μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ -που ως γνωστόν είναι εις διπλούν από την περασμένη χρονιά μια και το τέλος που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες για την ΕΡΤ αυξήθηκε για να βρεθούν ισοδύναμα χρήματα έτσι ώστε να καλύψουν τους μισθούς των υπαλλήλων της και να πληρώνει έτσι από τη ματωμένη τσέπη του για μια σωστή ραδιοφωνία και τηλεόραση που δεν έρχεται ποτέ – αλλά και δεύτερον, παρ’ όλα αυτά τα τσεκουρώματα, να βλέπει και να ακούει διαφημίσεις στα δημόσια κανάλια! Αυτό στην περίοδο των ισχνών αγελάδων δεν εκνευρίζει κανένα από τους διοικούντες της κυβέρνησης. Έσοδα να είναι και από όπου να ‘ναι.

Και αυτό βέβαια δεν εκνευρίζει κανένα, μια και ο μεν Έλληνας ακροατής πληρώνει αβέρτα χωρίς ποτέ του να έχει ακούσει σωστό ραδιόφωνο παρόμοιο των άλλων ευρωπαϊκών ραδιοσταθμών, μια και αυτοί οι τελευταίοι δεν παρουσιάζουν διαφημίσεις, αφού τους αρκούν τα έσοδα από το ειδικό επίδομα των πολιτών της χώρας τους για την δημόσια τους ραδιοτηλεόραση! Ο δε Έλληνας αρμόδιος υπουργός τρίβει τα χέρια του (και εμείς κρύβουμε τα αυτιά μας) γιατί έχει βρει μια γερή πόρτα / κερκόπορτα εισροής εσόδων χωρίς διαμαρτυρίες και γκρίνια.

Τις διαφημίσεις κύριες και κύριοι νομοθέτες πάνω από την ΕΡΤ τις έχουν μόνο τα ιδιωτικά κανάλια και όχι τα δημόσια σε όλο τον πλανήτη, αφού αυτά παίρνουν το ειδικό τέλος που πληρώνουν ευλαβικά όλοι οι πολίτες τους κράτους .

Στο Ελλαδιστάν εισπράττουν και από τον κοσμάκη -ακόμα και έκτακτα εποχικά που γίνονται α-φύσικα και εδώ μόνιμα τέλη – αλλά τσεπώνουν και τα έσοδα απο τις διαφημίσεις και στο τέλος δεν υπάρχει καν ραδιόφωνο!

Παρ’ όλα αυτά τα τεράστια έσοδα, τα διπλά έσοδα, ο ελληνικός λαός που πληρώνει, στερείται μιας σωστής ψυχαγωγίας και δεν ακούει ένα ραδιόφωνο της προκοπής, αφού το καράβι το βγάλαν στην ξέρα πάνω.

Εσείς που θα διαβάσετε αυτές τις γραμμές μάλλον θα κληθείτε πληρώσετε σε λίγο καιρό και κάποιο νέο ραδιοτηλεοπτικό τέλος, αφού σε κάθε παράνομο εισπραττόμενο φόρο που ο κόσμος δεν αντιδρά ακολουθούν και άλλοι… Στο τέλος, το τέλος, που είναι μόνο συνέχεια της όποιας ελληνικής Αρχής που μας τελειώνει συνοπτικά.

Πως το λένε;

– Σκάστε και πληρώνετε.

(συνεχίζεται)

Ο Γ. Μαρκάκης είναι παραγωγός Ραδιοφώνου

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ HUFFINGTON POST