Ευάγγελος Αποστολάκης: Αγκιστρώσεις

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο υπερκινητικός τομεάρχης Ευάγγελος Αποστολάκης , έδωσε το προσωπικό του στίγμα, για τα -νεα- εξοπλιστικά του Μητσοτάκη.    

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», θα μπορούσε να πει κάποιος στο έβδομο όροφο της κόκκινης πολυκατοικίας στην πλατεία Κουμουνδούρου- καταφεύγοντας στον Ηλιόπουλο. Τον μακαρίτη, όχι αυτόν που πήγε με τον Χαρίτση.

Τη μια μέρα ο πιο ένθερμος ίσως υποστηρικτής του προέδρου – κατά τις φήμες λογογράφος και «ατακαδόρος» του- ανεβάζει στο Διαδίκτυο: «Με την Αυγέρη, την Τζάκρη και τα “λυξόνταρμα” πας βουρ για την 3η θέση. Θλίψη να καίγεται έτσι ένας νέος άνθρωπος».

Μετά σκάει μπόλικος Πολάκης. Με διαφωνίες στο γάμο των ομόφυλων , με κομματική αποδοκιμασία για χαρακτηρισμούς του σε σκιτσογράφο και τέλος με οργισμένη αντίδραση του προέδρου που-δίκην ποιντ σύστεμ – του έδειξε την έξοδο ,«αν δεν του αρέσει».

Ο «εξοδούχος» το διέψευσε σκληρά, το κόμμα ήπια, η Γεροβασίλη το επιβεβαίωσε.

Εκ παραλλήλου ένας από τους διεκδικητές της ηγεσίας που εξελίχθηκε σε στυλοβάτη της επικράτησης Κασσελάκη , του καταλογίζει δημοσίως τώρα ότι δεν κατάφερε ακόμη να αναδείξει το κόμμα σε «εναλλακτική λύση». Αλλά έλεγε από τις Σπέτσες …

Σ’ αυτή την – περισσότερο παραπολιτική-ατμόσφαιρα υπερκινητικός τομεάρχης Ευάγγελος Αποστολάκης , έδωσε το προσωπικό του στίγμα, για τα -νεα- εξοπλιστικά του Μητσοτάκη. Με την εγκυρότητα ότι συνόδευε τον πρόεδρο στην ενημέρωσή του από τον Δένδια.

Από τα συμφραζόμενα όσων είπε δημοσίως – περιμένοντας απλώς να «αποσαφηνιστούν όλες οι σχετικές λεπτομέρειες» -πολλοί βγάζουν το συμπέρασμα για προδιάθεση συμπόρευσης με τη κυβέρνηση στο θέμα των F-35.

Ο ενθουσιασμός του για την – ελληνικής διεύθυνσης- «επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, μάλλον το ενίσχυσε.

Για «αποσαφηνίσεις» θα μπορούσε να πάρει ένα τηλέφωνο τον ημέτερο Δήμο Βερύκιο να του τα εξηγήσει- αν δεν τον έχει διαβάσει.

Όποιος έχει ματιά βλέπει , πόσο μάλλον ένας στρατιωτικός: η «συμφωνία » έχει πλευρές που την καθιστούν ιδανικό αντιπολιτευτικό στόχο. Πχ το συσχετισμό της με την αντίστοιχη τουρκική, την «ουκρανική παράμετρό» της και την κουλτούρα εναπόθεσης του σχεδιασμού για την εθνική άμυνα σε… τρίτους, που αποπνέει!

Ο Αποστολάκης δεν τη βρίσκει και για πέταμα. Δικαίωμα του. Αλλά επειδή διεκδικεί δίπλα στον Κασσελάκη το ρόλο που έχει ο Φλαμπουράρης δίπλα στον Τσίπρα- μια σύνθεση εξ απορρήτων συμβούλου και μέντορα- η θέση του προσφέρεται για ερμηνείες.

Μιλάει κατ’ εντολή του προέδρου για να κόψει αντιδράσεις; Ή πρόκειται για προσωπικές απόψεις , με νοοτροπία «αποκτηθείσα εν τω στρατεύματι»; Στην Πολιτική Γραμματεία δεν βρήκε και πολλούς υποστηρικτές…

Κάποιοι συνειρμοί οδηγούν στην παρ’ ολίγον…υπουργοποίησή του από τον Μητσοτάκη- που έκοψε βιαίως ο Τσίπρας- και του αποδίδουν προσπάθεια να διαμορφώσει όρους για «συναίνεση» . Έτσι όμως θα χαθεί ένα αντικυβερνητικό όπλο μεγάλου βεληνεκούς.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνταχθεί με τον Μητσοτάκη σε μια υπόθεση που δεν γνωρίζουν ούτε οι υπουργοί του , κινδυνεύει να του καταλογιστεί στην πολιτική αγορά η φράση -που χρησιμοποίησε πρόσφατα στην «Καθημερινή» ο Παπαχελάς : «αγκιστρωμένο ψάρι».

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR