Μια οφειλόμενη απάντηση στον Παύλο Πολάκη

Του Βασίλη Σκουρή

    

Επιμένουμε στην ορθότητα του ρεπορτάζ μας για την αντιπαράθεση του βουλευτή Χανίων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ!

Το Dnews και ο υπογράφων αποκάλυψαν χθες το μεσημέρι το επεισόδιο του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος να λέει στον βουλευτή Χανίων «αν δεν σου αρέσει φύγε από το κόμμα» (ΕΔΩ). Λίγο αργότερα, μάλιστα, στα «Παιχνίδια Εξουσίας», δημοσιεύσαμε νεότερο ρεπορτάζ, με τίτλο «Υπερεξοπλισμοί και συναίνεση στην κυβέρνηση έφεραν την έκρηξη Κασσελάκη- Πολάκη» (ΕΔΩ), μεταφέροντας τις πρώτες (διασταυρωμένες) πληροφορίες για το τι πραγματικά διημείφθη στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το απόγευμα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης χρησιμοποίησε απαξιωτική γλώσσα για τον υπογράφοντα και αμφισβήτησε πλήρως την εγκυρότητα του ρεπορτάζ!

«Ότι έρχεται στην κεφαλή κάποιου θα το πετά και θα πρέπει να το διαψεύδω» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο (Δες τε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ) για «ιστορία επιστημονικής φαντασίας που βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφός σας που διεκδικεί Όσκαρ ηλιθιότητας»!

Βαριές κουβέντες. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη της Κουμουνδούρου να υποβαθμίσει το θέμα, αλλά ο τρόπος που το έπραξε ο βουλευτής Χανίων δεν μπορεί να είναι αποδεκτός. Σαράντα περίπου χρόνια στη δημοσιογραφία δεν έχουμε διαψευστεί ποτέ και αν ποτέ κάτι τέτοιο συμβεί θα ζητήσουμε, ως οφείλει ο δημοσιογράφος σε μια τέτοια περίπτωση, ειλικρινώς συγγνώμη.

Πριν δημοσιεύσουμε, πάντως, την είδηση, την είχαμε διασταυρώσει με τρεις από τους παρόντες στη συνεδρίαση. Αλήθεια όσους ήταν παρόντες και γνωρίζουν την αλήθεια, δεν τους ντρέπεται ο Π. Πολάκης με τον τρόπο που μας διαψεύδει; Ούτε καν τον Στέφανο Κασσελάκη; Και, αλήθεια, ο πρόεδρος του κόμματος τι λέει γι΄ αυτό;

Και για να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους:

-Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εισήγησή του ζήτησε ή όχι χαμηλούς τόνους για τα F-35 και το Στρατηγείο Λάρισας ώσπου να γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες των συμφωνιών της ελληνικής κυβέρνησης;

-Τον διέκοψε ή όχι ο βουλευτής Χανίων και του έθεσε θέμα για τη στάση του κόμματος για τους υπερεξοπλισμούς της κυβέρνησης και της συναίνεσης που παρέχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη;

-Του ζήτησε ο Στ. Κασσελάκης να μην τον διακόπτει και στην ένταση που ακολούθησε του είπε ο πρόεδρος του κόμματος «αν δεν σου αρέσει φύγε από το κόμμα»; Σηκώθηκε μετά από αυτό ο Παύλος Πολάκης και αποχώρησε από τη συυνεδρίαση ή όχι;

Αυτά. Και είναι πολύ άδικο και σωστά να προσπαθείς να εξασκείς το λειτούργημά σου και αποδέκτης ύβρεων και συκοφαντιών να γίνεσαι από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν καλύτερο τον κόσμο.

Αν είναι σωστός ο Παύλος Πολάκης θα ζητήσει συγγνώμη ή, έστω, θα βρει τρόπο να ανασκευάσει τα όσα είπε χθες! Εμάς η στάση μας απέναντί του δεν αλλάζει, θα είναι πάντα από θέση αρχών.

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS