Εύα Καϊλή: Πουλόβερ

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Εφόσον ο Ανδρουλάκης δεν συμμορφωθεί «προς τας υποδείξεις», θα έχει την τύχη του Θεοδωράκη: θα του διαλύσουν το κόμμα. Η Εύα διεκδικεί το προνόμιο να ξηλώσει το πουλόβερ.

Ότι Βαγγέλης Βενιζέλος είναι εκτός Βουλής και η Εύα Καϊλή αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θεωρείται από κάποιους σαδισμός της πολιτικής.

Άλλοι αξιολογούν ως τεκμήριο υποτίμησης του δημοσίου βίου ότι ο ακαδημαϊκός με τα βαριά πολιτικά προσόντα δεν βρίσκει κόμμα να τον στεγάσει και η ευειδής πρώην τηλεπαρουσιάστρια δεν ξέρει ποιο κόμμα να διαλέξει για τις επόμενες εκλογές.

Λέγεται ότι θα προτιμούσε το δικό της. Με την έννοια ότι είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί όχι; Σε διαγωνισμό δημοσίου λόγου και πολιτικής συγκρότησης δεν θα είχε τύχη, αλλά έχει … φωτογένεια και είναι αποφασισμένη να πετύχει.

Οι ψηφοφόροι της Θεσσαλονίκης συμφωνούσαν μαζί της – οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ πάλι όχι: ο Γ. Παπανδρέου και ο Βενιζέλος της πήραν την έδρα.

Από ότι φάνηκε πάντως στις δυο θητείες της στα Παλιά Ανάκτορα, ο κοινοβουλευτικός βίος δεν έχασε και πολλά.

Στις περιόδους αγρανάπαυσης έκανε δημόσιες σχέσεις για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και τελικά κατάλαβε ότι «ουδείς προφήτης εν τη εαυτού πατρίδι» και δοκίμασε την τύχη της στην Ευρώπη.

Δυο υποψηφιότητες για το Ευρωκοινοβούλιο και οι δυο επιτυχείς. Στη μια πήρε και λίγο από το αίμα της πίσω από την οικογένεια Παπανδρέου: ο δευτερότοκος γόνος της δυναστείας είδε τη σκόνη της.

Η υποστήριξη της στον υπόδικο Λοβέρδο, αποδόθηκε στην κοινή υποστήριξή τους από τον ίδιο μιντιάρχη και το μίσος της προς τον Τσίπρα , στους «κομμουνιστές εγκληματίες»: έσφαξαν έναν παππού που …δεν είχε!

Ύστερα ήλθε η δόξα. Όταν μετακόμισε στην ηγεσία ο Ανδρουλάκης, της έμεινε η εξ οφίτσιο θέση αντιπροέδρου στο Στρασβούργο που θα έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ.

Εδώ εμφανίσθηκε ο …Όφις. Ο Μητσοτάκης έλεγε ότι έκανε καμπάνια για λογαριασμό της! Πάει ο Παράδεισος…

Έκτοτε την περιτριγυρίζουν υπαρξιακές απορίες: η αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής δεν είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τον πρόεδρο ενός μικρού κόμματος στην ελληνική Βουλή – στην οποία δεν μετέχει καν;

Είναι καλυτέρα πρώτη στο χωριό ή δεύτερη στην πόλη; Θα είναι καλύτερη η ζωή στο μέλλον με τη ΝΔ ή με το ΠΑΣΟΚ;

Όταν ο Ανδρουλάκης βρέθηκε στο κέντρο της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικαιρότητας, διαλαλώντας την απόπειρα τηλεφωνικής παγίδευσης, η Καϊλή τον κόντυνε: κόψε κάτι ρε μεγάλε, σε όλους μας έχει συμβεί …

Στη Χαριλάου Τρικούπη διάβασαν δάκτυλο του μεγάρου Μαξίμου για υποβάθμιση της καταγγελίας και στα πέριξ τα σενάρια για διαμελισμό του ΠΑΣΟΚ επικαιροποιήθηκαν.

Η «σέχτα της Θράκης» που το διοικεί, δεν έχει ιδέα: εφόσον ο Ανδρουλάκης δεν συμμορφωθεί «προς τας υποδείξεις», θα έχει την τύχη του Θεοδωράκη: θα του διαλύσουν το κόμμα.

Η Εύα διεκδικεί το προνόμιο να ξηλώσει το πουλόβερ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR