Η θεία Όλγα, η θεία Όλγα ξέρει! 

Του Ιωάννη Δαμίγου

Πάντα στο πνεύμα του τριωδίου.

Ανεπανάληπτες ιστορικές ημέρες, ζουν οι σύνεδροι στη μηχανή του χρόνου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που συνυπάρχουν το παρελθόν και το παρόν, με το μέλλον χωρίς αύριο. Εμφανίστηκε από το παρελθόν η “θεία Όλγα ξέρει” από κόμπους, από άρωμα και από πλύσιμο στα χέρια, και αφού ανέφερε για πολλοστή φορά το όνομα του “ηγέτη”, όπως κάνει κάθε “αριστερός” οπαδός αυτής της αίρεσης, προχώρησε σε διάβασμα και ανάλυση της ιεράς βίβλου του κόμματος. 

Αφού όρισε τον εχθρό και προχώρησε στις διαπιστώσεις, μη ξεφύγει από την πεπατημένη, επαναδιατύπωσε αναγκαίες υπενθυμίσεις της τάξεως πχ “δεν υπάρχουν αντίπαλοι εδώ μέσα” ε; “δεν είναι αρένα το συνέδριό μας”, αλίμονο, “εδώ μέσα υπάρχουν μόνο σύντροφοι”, τα γιουχαΐσματα που ακούσθηκαν ήταν από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Εξέπληξε και τον εαυτό της στην συνέχεια λέγοντας “‘Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας” (!), “Όχι άλλος διχασμός μεταξύ μας” (!), “πάμε όλοι μαζί” και μετά μπερδεύει τους σύνεδρους, σημειώνοντας ” Όλες και όλους που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οφείλει να εκπροσωπεί, εμείς η μεγάλη αριστερά του τόπου, που αγκαλιάζει όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο της χώρας, τον κόσμο της αριστεράς, της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού κέντρου (!),της οικολογίας”. Λίγο πιο κάτω λέει “Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, το τονίζω, είμαστε κόμμα διακυβέρνησης”, “υπάρχει κάτι ακόμη πιο σημαντικό για μένα, Είναι η ειλικρίνεια, η αλήθεια και η εμπιστοσύνη μεταξύ μας”, εδώ η θεία Όλγα, αφήνει λεκέδες στο πλύσιμο. Και για του λόγου το αληθές, προέβη στην τελευταία δήλωσή της, που περιέχει τα τρία παραπάνω στοιχεία, “Ο πρόεδρος έκανε μια παράλειψη στην ομιλία του ή κάτι δεν θυμήθηκε (συντροφικά). Το καταστατικό προβλέπει εκλογές σε ένα μήνα, με ανοιχτές διαδικασίες όπως έγιναν και οι προηγούμενες εκλογές”. 

Η θεία Όλγα ξέρει να βάζει πλάτη, αλλά δεν ξέρει που την βάζει! Η θεία Όλγα ξέρει τι συνέβη, αλλά δεν ξέρει από συγνώμη, δεν ξέρει από λάθη στα οποία συμμετείχε. Κι έμεινε η μπουγάδα της ελπίδας απλωμένη στα μανταλάκια και γάριασε και έμεινε κόσμος και κοσμάκης  χωρίς αλλαξιά, γυμνός και άστεγος , θεία Όλγα, καλέ θεία Όλγα. “Ρούχα και συνειδήσεις μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ”, ασορτί με το μόνιμο καρναβάλι.