Η κυβέρνηση σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό του…Πρωθυπουργού με τη «λίστα Πέτσα». Γιατί δεν ζητάει Εξεταστική Επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ;

 Τα τελευταία 24ωρα ένα φάντασμα πλανάται στο Διαδίκτυο: το φάντασμα της κυβερνητικής απάτης με τα 20 εκατομμύρια που μοίρασε η κυβέρνηση με τη «λίστα Πέτσα» ως ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Η φημολογούμενη απάτη είναι απλή: η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται… ξαναμοιράζοντας τα ποσά. Είτε πραγματικά είναι είτε εικονικά.

Με άλλα λόγια είτε δίνει σε κάποια μέσα λιγότερα από όσα έταξε, υποσχόμενη να συμπληρώσει αργότερα, είτε κάνει κάτι χειρότερο: οργανώνει αλχημείες στα παραστατικά για να εκτεθεί όσο το δυνατόν λιγότερο.

 Έχει έναν τρόπο να αποδείξει ότι δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Να δώσει αμέσως τη λίστα στη δημοσιότητα.  Την πραγματική λίστα. Για να αποστομώσει όσους της αποδίδουν μεθοδεύσεις στα όρια του ποινικού νόμου.

Το ερώτημα είναι αν ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος για όσα λέγονται και   κυρίως για όσα γίνονται.

Σε κάθε περίπτωση όμως η θηλιά μπαίνει στο δικό του λαιμό. Αν υπάρξουν μαγειρεμένα θα είναι ο βασικός υπόλογος.  Αν μη τι άλλο, γιατί και οι υπόνοιες για τον απίστευτο Πέτσα σ’ αυτόν θα καταλήξουν. Με την έννοια ότι τη λίστα με τα μεγάλα ποσά την πήρε από το Μέγαρο Μαξίμου. Εξ ου και ο πορτ παρόλ μένει ακόμη στη θέση του.

Έξυπνος άνθρωπος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς θα καταλάβει ότι η ενδεχομένη αλλοίωση της λίστας -για την οποία είναι πλέον υποχρεωμένος να απολογηθεί προσωπικά απέναντι στον Τσίπρα- γίνεται από κάποιους που δεν θέλουν τον καλό του.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή- και πολλοί απορούν γιατί δεν το έχει κάνει ακόμη- θα μπλέξει.