Η «μήτρα» της ελπίδας

Toυ Τάκη Ψαρίδη

Εντάξει ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα. Αυτή είναι η Δεξιά και αυτοί είναι όσοι την στηρίζουν νομίζοντας πως ο μητσοτακισμός είναι φιλελεύθερος και προοδευτικός. Η γυναίκα αποτελεί για την Δεξιά μια αναπαραγωγική κοιλιά, ενώ η πιο «εκσυγχρονισμένη» και «προοδευτική» αντίληψη της για την γονιμότητα, είναι πως το γυναικείο σώμα δεν πρέπει να έχει τρίχες και κυτταρίτιδα και να είναι πάντα ξυρισμένο..

Πολλοί πανηγύρισαν όταν αποκτήσαμε γυναίκα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τώρα κατάπιαν τη γλώσσα τους που η γυναίκα αυτή καμάρωνε μπροστά στον φράχτη του Έβρου και κάλυψε υπό την αιγίδα της το συνέδριο της «μαύρης» γονιμότητας. Ας ελπίσουμε ότι κατάλαβαν πως η ιδεολογία και η πρόοδος δεν έχουν φύλο. Αν όμως ακόμα δεν το κατάλαβαν, είναι πια καιρός να κοιτάξουν την προοδευτικότητα τους.

Το γεγονός ότι η ΠτΔ απέσυρε την υποστήριξη της μετα την κατακραυγή δεν την αθωώνει. Άλλωστε πολλοί κρατικοί φορείς ΕΡΤ, ΑΠΕ, Γραμματεία Ισότητας, κλπ, απέσυραν την υποστήριξη τους ταυτοχρόνως και αυτό αποκαλύπτει άνωθεν «εντολή». Όχι γιατί η «εντολή» αυτή έγινε ξαφνικά φιλελεύθερη και προοδευτική. Απλώς τρόμαξε από την κατακραυγή και αποσύρθηκε για λόγους επικοινωνιακούς.

Η ουσία παραμένει η ίδια. Η Δεξιά δεν αλλάζει. Απλώς υποχωρεί και αυτή τη φορά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ο λόγος που την έκανε να αποσυρθεί. Είναι η κατακραυγή που ξεσηκώθηκε στα σόσιαλ μίντια, παρά το γεγονός ότι η γνωστή «δημοσιογραφία» δεν τόλμησε να αρθρώσει ούτε μία κουβέντα!

Η νίκη σε αυτήν την μάχη είναι μεγάλη και θα μείνει στην ιστορία. Η κοινωνική «μήτρα» ξεσηκώθηκε, αντιστάθηκε στην «μαύρη» γονιμότητα και στον εκφασισμό της, νίκησε τα πανίσχυρα συστημικά μίντια και για άλλη μια φορά μας έδωσε την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο κάτι μπορεί να αλλάξει.