
Του Ιωάννη Δαμίγου
Προφανώς, διανύουμε την εβδομάδα των διεθνών χαστουκιών, καθώς η πραγματικότητα και ουχί η “κανονικότητα”, προσκρούει με δύναμη σε προκλητικά προσφερόμενα μάγουλα ακραίων. Μετά το σκαμπίλι στης Ρωσίας στον υπερφίαλο Τραμπ και την αναγκαία ιατρική του γνωμάτευση, περί της τρέλας του Πούτιν, παρουσιάζεται μία “συγχορδία” ιστορικών χαστουκιών.
Το χαστούκι της Μπριζίτ στο δημόσια εκτεθειμένο μάγουλο του Μακρόν, ωχριά εμπρός στα παγκόσμια χαστούκια στα απονευρωμένα μάγουλα του σαδιστή κατά συρροή δολοφόνου παιδιών και ταυτόχρονα κατηγορούμενου από καιρό, Νετανιάχου. Όπως επίσης ωχριά και το χαστούκι, στο έρημο, από υποστήριξη μάγουλο, του αχρείου μακελάρη των συμπολιτών του και φερέφωνου δικτατορίσκου Ζελένσκι, που αφού ξεπούλησε τις “σπάνιες γαίες” της Ουκρανίας, αγωνιά για το ίδιο του το κεφάλι. Σφαλιάρα όμως στο συνηθισμένο μάγουλο του Μητσοτάκη, μετά την ηλίθια πράγματι δήλωσή του, πως “Η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα πήρε δυσανάλογες διστάσεις”, κάτι σαν δυσανάλογος δολοφόνος!
Όμως τα πραγματικά και θορυβώδη χαστούκια, είναι αυτά στα πρόσωπα των “Προθύμων” ευρωπαίων, που ίδιοι πράκτορες λειτούργησαν και εξακολουθούν να λειτουργούν, ενάντια στο συμφέρον των χωρών τους αλλά και ενάντια στην Ευρώπη. Αρχή από τον ήδη χαστουκισμένο Μακρόν και τα “επιτεύγματά” του. “Η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα υπέρογκο έλλειμα και τη διαρκή αύξηση του χρέους, η εφαρμογή του προϋπολογισμού (που πέρασε παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο) παραμένει στον αέρα, οι αγρότες κατεβαίνουν στους δρόμους και το ελεγκτικό συνέδριο της χώρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική κατάσταση του κοινωνικού κράτους. Πάνω από 22 δισ. η τρύπα στα κρατικά ταμεία. Στο 5,8% το έλλειμμα, πάνω από 113% το χρέος. Το ΔΝΤ, σε έκθεσή του την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε πως η Γαλλία θα πρέπει να μειώσει τις κοινωνικές δαπάνες και να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού της συστήματος, ώστε να συγκρατήσει το τεράστιο έλλειμμα”. Πηγή: Παναγιώτης Κωνσταντίνου.
Εν ολίγοις, αιωρούνται αρκετές και ισχυρές σφαλιάρες κατά του Μακρόν. Και πάμε τώρα στον άλλο “Πρόθυμο” τον καγκελάριο Φρίντριχ Μέρτς. “Η Γερμανία εδώ και τρία χρόνια, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ασθμαίνει, αδυνατώντας να βρει την εναλλακτική στην απώλεια του φτηνού ρωσικού φυσικού αερίου, που τροφοδοτούσε τη βαριά βιομηχανία της χώρας και κατ’ επέκταση την ισχυρή ανάπτυξή της. Υπενθυμίζεται πως πριν ακόμα ο ρωσικός στρατός εισβάλει στην Ουκρανία και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη διπλωματικές επαφές για να αποφευχθεί η σύγκρουση, το Βερολίνο είχε δεχτεί έντονες πιέσεις από τους συμμάχους για να κλείσει τους αγωγούς. Οι ΗΠΑ μάλιστα έθεταν τη συγκεκριμένη ενέργεια ως προτεραιότητα στους σχεδιασμούς τους, προσφέροντας ως εναλλακτική την αντικατάσταση του φτηνού φυσικού αερίου με το ακριβότερο LNG. Η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς υπέκυψε και μάλιστα λίγο καιρό αργότερα σημειώθηκαν οι εκρήξεις στους 3 από τους 4 υποθαλάσσιους αγωγούς, μια πράξη δολιοφθοράς που η Ρωσία έχει καταγγείλει πως οργανώθηκε από δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Καθώς η γερμανική οικονομία αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι, κινούμενη μεταξύ οριακής συρρίκνωσης και στασιμότητας, οι φωνές στη χώρα για επαναλειτουργία των αγωγών Nord Stream πληθαίνουν και δυναμώνουν”. Πηγή: Παναγιώτης Κωνσταντίνου από ieidiseis.
Και εδώ, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της Γερμανικής οικονομίας, πηγαίνουν από το “επιλεγμένο” κακό στο χειρότερο, με τον ανάλογο αντίκτυπο στην παραπαίουσα πορεία της Ευρώπης.
Η … στενότητα των “Προθύμων”, για έμπρακτη υποστήριξη της Ουκρανίας των λαθών, μειώνει τα περιθώρια πραγματοποίησης. μια και θα επιβαρύνει την ήδη κλονισμένη αντοχή των ευρωπαίων πολιτών της. Η εμμονή, της επίσης κατηγορούμενης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των “Προθύμων” για συνέχιση ενός πολυδάπανου και αδιέξοδου, πάσα πολέμου, ακόμα και με δανεισμό 800 δις, καταδεικνύει την σκόπιμη και δόλια χρήση κεφαλαίων, από επικίνδυνους τυχοδιώκτες. Καθώς οι “ξεβράκωτοι” κλιμακώνουν κατά Πούτιν, δίνοντας πράσινο φως στον Ζελένσκι για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία. Καμία έκπληξη από τον απόγονο των Ες Ες Μερτς! Η μοναδική διέξοδος του καπιταλισμού είναι ο πόλεμος! Επιδιώκοντας τον όλεθρο!