Η ώρα του Αλέξη: Θα πάει στο Συνέδριο; – Και αν πάει τι θα πει;

Του Βασίλη Σκουρή

    

Πολιτικό μήνυμα και η τυχόν απουσία του – Κρίσιμες ώρες για την Κουμουνδούρου.

Η ώρα των αποφάσεων για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς το κόμμα που ουσιαστικά είναι ο ιδρυτής του και το έφερε στην κυβέρνηση, δείχνει να καταρρέει.

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση τις αμέσως επόμενες μέρες: Θα παραστεί στο Συνέδριο του κόμματος που ξεκινά την Πέμπτη ή όχι; Και αν πάει θα μιλήσει; Και τι θα πει;

Πριν την τελευταία κρίση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η παρουσία του θεωρούνταν βεβαία και απ΄ ότι είχε πληροφορηθεί η στήλη θα μιλούσε πιθανότατα την Παρασκευή- εναλλακτικά το Σάββατο.

Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες αλλάζουν προφανώς όλα τα δεδομένα, με την ηγεσία της Κουμουνδούρου μάλιστα να αφήνει αιχμές κατά του τέως προέδρου και αυτός με τη σειρά του να προβληματίζεται για πολλά θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αν παραστεί στο Συνέδριο δύσκολα δεν θα είναι ομιλητής σε αυτό. Σε μια τέτοια περίπτωση το ενδιαφέρον εστιάζεται στο περιεχόμενο της ομιλίας του.

Τυχόν απουσία του ή μη τοποθέτησή του θα καταδεικνύει ασφαλώς τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα που ο ίδιος, στη χειρότερη στιγμή του, το άφησε αξιωματική αντιπολίτευση, με το διάδοχό του να έχει τεράστια ευθύνη, έστω και αν επιχειρεί να την μεταθέσει στα στελέχη που προβληματίζονται μαζί του!

Γι΄ αυτό σας λέμε, δύσκολη απόφαση!

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS