Καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη καταγγέλει ο Ολυμπιακός

Με ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα το δεξί χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη Γιάννης Βρέντζος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και μίλησε για «ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη».

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βρέντζος δήλωσε:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα.

Αυτό είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία.

Η ανοχή μας για την ανομία τελείωσε. Η προσωπική μου πρόταση είναι να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η δήλωση έρχεται τη μέρα που κυκλοφόρησε το Documento με τη λίστα των υποκλοπών και στον απόηχο της αποκάλυψης ότι παρακολουθούσαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη με Predator μέσω του Θεόδωρου Καρυπίδη και αφού είχαν προηγηθεί τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Βήματος» και των «Νέων» για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης λίγο πριν τα μεσάνυχτα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στου Ρέντη και προχώρησε δήλωση, αποφεύγοντας ωστόσο να τοποθετηθεί πολιτικά, καθώς είχε ήδη περάσει τα μηνύματά του μέσω του συνεργάτη του. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «στημένο» τον διαιτητή και είπε πως στο ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός που θα γίνει τη Δευτέρα θα ληφθούν αποφάσεις.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με τέτοιες αποδόσεις ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια και να πάρει το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, ό,τι έχει συμβεί από το πρώτο στο σημερινό ματς είναι μια σφαγή που δεν έχει προηγούμενο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες σφαγές. Από το πρώτο λεπτό, με έναν στημένο διαιτητή, μία στημένη ομοσπονδία πάνε από το κακό στο χειρότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την ώρα που έληξε το ματς έχουμε λάβει χιλιάδες μηνύματα αγανάκτησης από οπαδούς μας.

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Έχω μάθει στα δύσκολα από μικρός, έχω μάθει να αλλάζω τις καταστάσεις όταν χρειάζεται να αλλάξουν και μέχρι σήμερα τις περισσότερες φορές είμαστε νικητές. Το ίδιο πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί και τώρα, αλλά αυτό που θα κάνουμε είναι ότι θα έχουμε ένα Διοικητικό Συμβούλιο, θα ακούμε τις απόψεις των μελών του ΔΣ και του κόσμου και να αποφασίσουμε.

Σας λέω και πάλι και στεναχωρημένος είμαι και αγανακτισμένος είμαι γι’ αυτό που ζήσαμε σήμερα. Αλλά από την άλλη πλευρά, είμαι χαρούμενος γιατί όλοι αυτοί οι μεγάλοι παίκτες απέδειξαν μπορούν να παίξουν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και να νικήσουν, ακόμα κερδίσαμε και τη διαιτησία που από το πρώτο λεπτό ήταν καραστημένη αυτά έχω να πω, εμείς στο τέλος είμαστε νικητές.

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, από την άλλη πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Όταν δεν μπορείς να προχωρήσεις με νόμιμα μέσα και όταν κάνεις αυτό που πρέπει, να παίξεις ωραίο ποδόσφαιρο, να ισχύουν οι κανονισμοί. όταν αυτά καταπατούνται, πρέπει να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις αυτές. Θα γίνει ένα Διοικητικό Συμβούλιο και θα αποφασίσουμε».