Κασσελάκης, ο… Εξαϋλωτής: μια θεωρία συνωμοσίας που εξαϋλώνεται απ’ τις μετρήσεις…

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

«Μόνο με επανεκλογή Κασσελάκη υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ»

«Το διακύβευμα δεν είναι ποιος θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος, αλλά αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ», είπε ο «σοβαρότερος» εκ των αμφισβητιών του κ. Κασσελάκη – υποψήφιος αντικαταστάτης του στην ηγεσία του κόμματος, Σωκράτης Φάμελος. Το είπε έτσι, άχρονα, και ατεκμηρίωτα χωρίς πότε, πώς και γιατί, υιοθετώντας την θεωρία συνωμοσίας του γνωστού serial provocateur δημοσιογράφου των «Νέων» περί μεθοδευόμενης… εξαΰλωσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον έκπτωτο ηγέτη του.

Η απάντηση στον «σοβαρότερο» εκ των αμφισβητιών του κ. Κασσελάκη – υποψήφιο αντικαταστάτη του, αλλά και στον serial provocateur δημοσιογράφο, ήρθε άμεσα (σ. σ: εντός 24ώρου) από δυο δημοσκοπήσεις: «Η εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ήδη γεγονός: με ποσοστό 6,6% βρίσκεται στην πέμπτη θέση της… κατάταξης, πίσω απ’ τη ΝΔ (25%), το ΠΑΣΟΚ (13,1%), το ΚΚΕ (8%), και την Ελληνική Λύση (7.1%), παρέα με τα ελάσσονα κομματικά μορφώματα που, σε πραγματικό εκλογικό χρόνο, μετά βίας επιτυγχάνουν ποσοστά που εξασφαλίζουν κοινοβουλευτική παρουσία…

Με τους δημοσκόπους – αναλυτές να σημειώνουν ότι η εν λόγω «εξαΰλωση» του ΣΥΡΙΖΑ (σ. σ: η καταγραφόμενη στις μετρήσεις τους πτώση του από το πρόσφατο 15% του Κασσελάκη στο τωρινό 6,5%) καταγράφεται στη φάση της «πραξικοπηματικής» εκτροπής των «87» και των ευκαιριακών προσκολλωμένων τους εκτροπέων, και οφείλεται στην ακραία αντιδημοκρατική εσωκομματική δράση των μηχανισμών τους και την αντίστοιχη δημόσια των εκπροσώπων τους (σ. σ: του… «σοβαρότερου» και των λοιπών υποψηφίων προέδρων συμπεριλαμβανόμενων, υποθέτω) από την ημέρα της οργανωμένης αμφισβήτησης και έκπτωσης του  κ. Κασσελάκη και εντεύθεν.

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να θυμίσουμε στους εκτρεπόμενους… αμφισβητίες πως μια καλά οργανωμένη αμφισβήτηση οφείλει να κατευθύνεται από ομάδες ατόμων που συνιστούν μια συμπαγή αντιπολίτευση, αφού στην πολιτική, όπως και στην ορχήστρα, οι φάλτσες νότες ακούγονται και το κοινό δεν παραλείπει να… σφυρίζει. Και οι φάλτσες νότες του κουαρτέτου των «αμφισβητιών» του Κασσελάκη υποψηφίων προέδρων, έχουν… κουφάνει στην κυριολεξία το κοινό: ιδιαίτερα τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Ναπολέων, που γνώριζε την τέχνη της πολιτικής όσο και την τέχνη τού πολέμου, συνήθιζε να λέει ότι «καταστρέφει κανείς καλά μόνο εκείνο που αντικαθιστά». Ωστόσο, στις δημοκρατίες και στα δημοκρατικά κόμματα το ζήτημα γίνεται απλούστερο∙ καθώς τους αμφισβητούντες τους παίρνουν στα σοβαρά όταν φαίνονται ικανοί να αντικαταστήσουν τούς αμφισβητούμενους: σύμφωνα με τις μετρήσεις που προαναφέραμε, τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν παίρνουν καθόλου στα σοβαρά τους αμφισβητούντες (σ. σ: τους «87» της «πραξικοπηματικής» εκτροπής, τους ευκαιριακούς προσκολλώμενούς τους και τους εκπροσώπους τους υποψήφιους πρόεδρους), καθώς δεν φαίνονται ικανοί να αντικαταστήσουν τους αμφισβητούμενους (σ. σ: τον πρόεδρο του κόμματός τους Στέφανο Κασσελάκη και τους επιτελείς του, δηλαδή, καθώς και την πλειοψηφία των μελών και ψηφοφόρων του κόμματος, που τον εξέλεξαν και τον στηρίζουν)… 

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, λοιπόν, ο «έκπτωτος πρόεδρος» συνεχίζει να εμφανίζεται ως επικρατέστερος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στο σύνολο της κοινής γνώμης, ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 31,4%. Ακολουθεί ο… «κανένας» με 21,9%, ενώ τρίτος είναι ο… «σοβαρότερος» Σ. Φάμελλος με 21,2% και τέταρτος, με απόσταση δέκα μονάδων σχεδόν, ο Π. Πολάκης με 12,1%. Ακόμα περισσότερο, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τον Στ. Κασσελάκη (47,2%) για πρόεδρο του κόμματος, ενώ ακολουθεί ο Σ. Φάμελλος με διπλάσια προς τα κάτω διαφορά (22,9%) και ο Π. Πολάκης με 11,9%.

Επί της αναλυτικής ουσίας, οι δημοσκόποι μάς λένε πως οι συγκεκριμένες μετρήσεις ανατρέπουν τον αφορισμό του… «σοβαρότερου» εκ των αμφισβητιών του κ. Κασσελάκη – υποψήφιου αντικαταστάτη του στην ηγεσία του κόμματος – Σωκράτη Φάμελλου ότι «το διακύβευμα δεν είναι ποιος θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος, αλλά αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ», και μας λένε ακριβώς το αντίθετο: το διακύβευμα των εκλογών είναι «ποιος θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος».

Και μας λένε ακόμα ότι, αν αφεθεί να είναι υποψήφιος και να επανεκλεγεί ο πρόεδρος που, κατά πλειοψηφία, επιθυμούν τα μέλη και οι ψηφοφόροι του κόμματος (σ. σ: ο Στέφανος Κασσελάκης), τότε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συνεχίσει να υπάρχει, και μάλιστα με ελπίδες σύντομης ανάκαμψης σε ποσοστά κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν όχι, η «εξαΰλωση» του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει… τέλεια.