Κι’ αν;

Του Ιωάννη Δαμίγου

Γνωρίζοντας πως είναι ένας αδίστακτος μηχανορράφος, ικανός για εφαρμογή κάθε ανέντιμου και επιδιωκόμενου στόχου, μη έχοντας καμία μα καμία εμπιστοσύνη, ακόμα και αν εξαγγείλει ημερομηνία εκλογών Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη, υπάρχει μια περίπτωση να μην …  πραγματοποιηθούν!

Επειδή τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου είναι πολλά, επειδή δεν έχουν «κλείσει» όλες οι δουλειές ακόμα, επειδή θα αποφύγει να «συρθεί σε αναγκαστικές εκλογές από την αντιπολίτευση και τέλος επειδή το χρήμα που έχουν να παίρνουν δεν θα το αφήσουν σε άλλα χέρια, θα εκμεταλλευτεί ή θα εξωθήσει «ευκαιρίες»! Μια από αυτές, με «κατάλληλο χειρισμό», είναι να είμαστε … κλεισμένοι στα σπίτια μας!

Να μια καλή δικαιολογία αναβολής για μεγάλο χρονικό διάστημα, που θα επικαλεσθεί «δικαίως», αφού θα έχει πράξει τα ανάλογα με έλλειψη μέτρων! Ικανότατος! Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! Δεν θα μπορεί κανείς να τον ενοχοποιήσει, για κάτι τόσο ακραίο, που όμως ο ίδιος δεν θα έχει καμία αναστολή να το επιχειρήσει, όπως δεν είχε για τους τριάντα χιλιάδες νεκρούς! Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα, που προϊδεάζουν και προειδοποιούν για ξέσπασμα της πανδημίας εκείνους τους «πονηρούς» μήνες, ασφαλώς αμέσως μετά το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν! Μιλούν επίσης για τέταρτη δόση εμβολιασμού!

Για ακόμα μια φορά θα εκμεταλλευθεί την πανδημία και θα την «χειριστε» ανάλογα, με την εξυπηρέτηση των  συμφερόντων του! Με τον τρομοκρατημένο από ανασφάλεια και φόβο, κλεισμένο στο σπίτι κόσμο, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, αλλοίμονο, να συντάξει όχι μόνο προϋπολογισμό, αλλά κυριολεκτικά να κινηθεί εκτός συνταγματικού δικαίου, με επείγοντα διατάγματα και νόμους ελεύθερα! Το έχει κάνει ξανά με μεγάλη επιτυχία! Ροκανίζοντας τον χρόνο παραμονής στην κυβέρνηση, ροκανίζοντας ταυτόχρονα κα τα χρήματα, που θα εισρέουν, μοιράζοντάς τα με απευθείας … αναθέσεις σε ημέτερους εκ νέου!

Μετά τις γιορτές και αφού θα έχουμε συνέλθει, αν, θα έχει πλησιάσει και το φυσικό τέλος της τετραετίας. Σε ένα ενδιάμεσο όμως κρίσιμο διάστημα πλήρους ελευθερίας κινήσεων, που θα οριστικοποιήσει και το κλείσιμο των τελευταίων «συμβολαίων». Μετά εκλογές, σε ένα άλλο τοπίο, με άγνωστες παραμέτρους και ίσως με «αναγκαίες» εξελίξεις και  επιβαλλόμενες λύσεις … έκτακτης ανάγκης! Η ολοκλήρωση της … συμφοράς, με ό, τι δεινό θα προκαλέσει, προσφέροντας την ευκαιρία λεηλασίας, σε όποιον καραδοκεί για … ευκαιρίες! Σενάριο βρόμικου μυαλού και ακραίας σκέψης; Μα ο ίδιος είναι πιο βρόμικος και πιο ακραίος εκ φύσεως! Κι’ αν;