Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Οι επικοινωνιακοί χειροκροτητές του, ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο, κόλλησαν στο άσπρο. Μόνο που η εγχώρια και διεθνής αξιολόγηση Μητσοτάκη, έχει και πολύ μαύρο.
Τελειώνει ο χρόνος και οι μικροί μιντιακοί τυμπανιστές του Μητσοτάκη, παιανίζουν το μεγαλείο του ανδρός: μέγας επικυρίαρχος, δεν έχει αντίπαλο, συλλέγει διεθνείς αναγνωρίσεις έκανε την Ελλάδα σεβαστή στον πλανήτη… δοξάστε τον!
Σίδερα μασάει ο Κουταλιανός…
Την ορχήστρα διευθύνει ο ίδιος. «Πριν από μερικά χρόνια, ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα αναδεικνυόταν ως χώρα της χρονιάς;» ανάρτησε, αυτοπροσώπως.
Και από κάτω: εσένα θέλουμε, εσένα θέλουμε…
Οι επικοινωνιακοί χειροκροτητές του, ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο, κόλλησαν στο άσπρο. Μόνο που η εγχώρια και διεθνής αξιολόγηση Μητσοτάκη, έχει και πολύ μαύρο.
Η πολιτική του επιδεινώνει διαρκώς την κατάσταση των πολλών και δίνει στους λίγους ευκαιρίες να θησαυρίζουν.
Στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τις τράπεζες, τις «επενδύσεις» ξένων funds, την ιδιωτική παροχή υπηρεσιών υγείας, παιδείας και ασφάλισης, η κερδοφορία είναι ιλιγγιώδης…
Μια κάστα εκλεκτών -και ημετέρων- εκτός από το εισόδημα των πολιτών, απομυζά το δημόσιο και τραπεζικό χρήμα, μαζί με τους κοινοτικούς πόρους.
Σε συνδυασμό με την ακρίβεια, την μείωση της αγοραστικής ικανότητας, την εκτίναξη του κόστους της στέγης -συν τη μεθοδική- εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και του αγροκτηνοτροφικού τομέα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο βίαιη αναδιανομή εισοδημάτων.
Η περίοδος Σημίτη με τη διαφθορά, το Χρηματιστήριο και την παράδοση της πολιτικής στους «νταβατζήδες», ήταν σχολική εκδρομή, μπροστά στις αντίστοιχες επιδόσεις Μητσοτάκη.
Ακόμη πιο δραματική είναι η μεθόδευση εθνικών υποχωρήσεων που πλησιάζουν τη μειοδοσία, έναντι της Τουρκίας – με έξωθεν υποδείξεις.
Για να τον βγάλουν στον αφρό οι υμνογράφοι του, άφησαν το τροπάρι με την «επενδυτική βαθμίδα» και έπιασαν την πολυδιαφημισμένη αξιολόγηση του από τον «Economist».
Το περιοδικό ανακήρυξε την Ελλάδα «χώρα της χρόνιας» – με βάση κυρίως χρηματιστηριακά αποτελέσματα και δείκτες που αποτυπώνουν την ευημερία των αριθμών, και όχι των ανθρώπων.
Οι αναφορές στο ίδιο κείμενο, στο «σιδηροδρομικό δυστύχημα που αποκάλυψε τη διαφθορά», στο «σκάνδαλο υποκλοπών» και την «κακομεταχείριση των μεταναστών», εξαφανίσθηκαν.
Κατ’ αντιστοιχία, λιγωμένοι αρθρογράφοι εξαγορασμένων ΜΜΕ, ανέδειξαν ότι το Politico κατέταξε τον Έλληνα Πρωθυπουργό στους «καλούς» της Ευρώπης.
Παρέλειψαν όμως να αναφέρουν ότι ταυτόχρονα του απένειμε και το βραβείο κατασκοπείας «Οι ζωές των άλλων», για το «δίκτυο υποκλοπών που είχε υπό τον έλεγχο του!».
Χωρίς να συμπεριλαμβάνει και τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, η έγκυρη πολιτική επιθεώρηση των Βρυξελών σαρκάζει:
– «Πώς κατέληξε το Predator σε σχεδόν 100 συσκευές στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι περισσότερες σε υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, παραμένει ένα μυστήριο που μπορεί να μην λυθεί ποτέ».
Το τελευταίο υπαινίσσεται το κουκούλωμα που ολοκληρώνεται στη Βουλή – παράλληλα με το σκάνδαλο συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.
Άλλες αναφορές υπέρ του Μητσοτάκη δεν υπάρχουν στα διεθνή μίντια. Αλλά και από τις προαναφερθείσες το αληθές συμπέρασμα δεν είναι τόσο ενθουσιώδες. Απλώς οι κεκράκτες του, επιλέγουν τα θετικά και εξαφανίζουν τα αρνητικά.
Είναι ένα από τα στοιχεία που κατατάσσουν την Ελλάδα στις χειρότερες θέσεις διεθνώς, σε ό,τι αφορά την ενημέρωση. Και από αυτήν την άποψη δικαιούται και ένα άλλο βραβείο: του διαφθορέα της ελληνικής δημοσιογραφίας…
ΑΠΟ TO ΙΕΙDISEIS.GR