Κώστας Σκρέκας: Ελαφρότητες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

«Στη στροφή στρίβουμε»…

    

Σπαρταριστά μαθήματα οδήγησης από τον εκπαιδευτή Κώστα Χατζηχρήστο – στην ταινία «Ο ταυρομάχος προχωρεί…».

Τη θέση του πήρε επάξια ο Κώστας Σκρέκας. Από το ειδος των υπουργών που προτιμάει ο Μητσοτάκης, κυρίως επειδή κάνει ωραίο ντεκόρ στις πρωθυπουργικές επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ.

Υπάρχει και τριτο: είναι ένας ακόμη υιός του πατρός στην πολιτική, με ρεκόρ ανάμειξης του ονόματός του σε σκανδαλώδεις υποθέσεις – αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.

Είναι όμως ο τρόπος που κατάφερε μεγαλοβδομαδιάτικα να προκαλέσει την προσοχή των καταναλωτών, αλλα και των επιστημόνων διαφόρων ειδικεύσεων με την εξής συγκλονιστική αποκάλυψη:

«Ένα αρνί από ένα αρνί, ή ένα αμνοερίφιο από ένα άλλο έχει διαφορά σε ό,τι αφορά το βάρος. Ένα πιο βαρύ προφανώς αρνί θα είναι πιο ακριβό από ένα πιο ελαφρύ, ένα πιο μικρό»

Οι καταναλωτές ανακουφίσθηκαν: «Πες το χριστιανέ μου και θα μέναμε, χωρίς οβελία πασχαλιάτικα….». Ψώνισαν πιο ελαφρύ και έκαναν τη δουλειά τους.

Αν είναι γάτα ο υπουργός υπάρχουν λύσεις: γιατί να πάρουν το ακριβό αφου υπάρχει τρόπος να πάρουν φτηνό;

Οι μαθηματικοί περιμένουν να περάσει η εορταστική περίοδος και να σπεύσουν στα πανεπιστήμιά τους για αυτοκριτική: «Τόσα χρονια δεν είχαμε καταλάβει ότι όχι μόνο τα αρνιά, αλλά και τα αμνοερίφια, διαφέρουν στο βάρος».

Όπως θα έλεγε και ο Νεύτωνας ένα αρνί έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, ενώ αντιθέτως ένα άλλο έχει μεγαλύτερη ελαφρότητα.

Όπως κάτι υπουργοι.

Οι φιλόλογοι , οι κτηνίατροι και οι βιολόγοι ξεσκονίζουν τις γνώσεις του ανθρώπινου είδους από αρχαιοτάτων χρόνων για να βρουν τι ακριβώς συναινεί η λέξη «αμνοερίφιο». Κάτι σαν μηλοπορτόκαλο; Και όταν μεγαλώνει ένα «αμνοερίφιο» γίνεται « γιδοπρόβατο»;

Μόνο το αφεντικό του Σκρέκα κατάλαβε – την ώρα που έκανε ποδηλατάδα στην Τήνο, μετα το πασχαλινό τραπέζι στο σπίτι μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο – ότι η ανακάλυψη «το βάρος είναι που μετράει». Η ιδέα για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Αφου το Σκρέκειο θεώρημα για το βάρος ισχύει για τα αρνιά, γιατι να μην ισχύει και για τα μακαρόνια, ου μην αλλα – που έλεγαν οι παλιοί καθαρευουσιάνοι- και για τα λοιπα είδη σουπερμάρκετ.

Ειδικά σε μια συγκεκριμένη αλυσίδας που είχε παρουσιάσει πρόσφατα ο υπουργός ως υπόδειγμα μείωσης τιμών τη μέθοδο των « καλαθών» και γενικώς έχει την προτίμηση του μεγάρου Μαξίμου.

Αν οι Μητσοτάκηδες πήγαιναν οι ίδιοι σε σούπερ μάρκετ, από εκει θα ψώνιζαν.

Δικοί τους άνθρωποι. Αλλα και αυτό είναι άλλη ιστορία. Εν πάση περιπτώσει, αντι σε κάθε συνέντευξη ο Πρωθυπουργός να είναι κολλημένος με το βρεφικό γάλα ως τεκμήριο πτώσης των τιμών – σε λίγο θα προτείνει να το σερβίρουν και στα εστιατόρια για να μικραίνει ο λογαριασμός – θα λανσάρει την ιδέα Σκρέκα:

ψωνίστε ελαφρύτερα – συμφέρει.

Στην προέκτασή της η ανακάλυψη μπορεί ακόμη και να μηδενίσει το κόστος. Σε κάποιους καταναλωτές συμβαίνει ηδη…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR