Κώστας Τσιάρας: Πιόνια

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Κώστας Τσιάρας να θυμάται άραγε, γιατί ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Δημήτρης Κράνης, παραιτήθηκε από πιόνι, – από υφυπουργός του για την ακρίβεια- μόλις δυο εβδομάδες από τη μέρα που ανέλαβαν;

Πρώτα πέφτουν τα πιόνια και οι αξιωματικοί, μετά η βασίλισσα και ο βασιλιάς . Κάπως έτσι παίρνει η μπάλα πρώτα τους υπουργούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοτική Ευρώπη. Καθώς δεν υπάρχουν περίκλειστες περιοχές η κυβέρνηση δεν μπορεί να μονώσει τη χώρα σαν ραδιοφωνικό στούντιο- για να βγαίνει προς τα έξω μόνο ότι περνάει από το κοντρόλ.

Έτσι ένας- ένας οι υπουργοί διαπιστώνουν ότι τα έργα των χειρών τους δεν μένουν στα όρια της λίστας Πέτσα. Γίνονται γνωστά στην Εσπερία κι έχουν συνέπειες. Κράζουν τη Μενδώνη για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, τον Μηταράκη για τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, τον Οικονόμου για τη φίμωση των ΜΜΕ. Τον Γεωργιάδη; Απλώς ο Μητσοτάκης τον κρύβει. Τον είδατε σε κανένα Συμβούλιο υπουργών άνευ αρμοδιοτήτων; Ατελέστερος όλων είναι ο γιατρός από την Καρδίτσα – που πήρε το χαρτοφυλάκιο Δικαιοσύνης επειδή ήταν ανυποψίαστος.

Έτσι η αρμοδιότητα ασκείται από το σύστημα μετακλητών και εξωκοινοβουλευτικών του Μεγάρου Μαξίμου. Υπό την υψηλή εποπτεία του «φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη» κατά δήλωσή του. Ο Κώστας Τσιάρας θυσιάζεται άδικα στο βωμό των παραβατών του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Προσπαθεί αλλά δεν τον αφήνουν. Π.χ. πήγε στο υπουργικό συμβούλιο διάταξη για την προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο περαιτέρω προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων. Έκανε ό,τι όφειλε ως υπουργός χώρας -μέλους. Αλλά ο Άδωνις και ο Βορίδης υποχρέωσαν τον Μητσοτάκη να τον υποχρεώσει να καταπιεί τη διάταξη.

Την επομένη ο Σαμαράς έβαλε έξι βουλευτές να τον στήσουν στον τοίχο με ερώτηση: Ποιος του είπε να προστατεύσει τους προστατευόμενους μάρτυρες; Ήτοι να ακυρώσει το ωραίο σχέδιο του νομομαθούς Βενιζέλου να τους «βγάλουν τις κουκούλες»; Η δουλειά του είναι να σταυρώνει δημοσιογράφους που ερευνούσαν το σκάνδαλο Νοβάρτις- παραβιάζοντας τη ντιρεκτίβα ότι είναι «σκευωρία».

Να φροντίσει για τη δίωξη του Παπαγγελόπουλου και για την αποκαθήλωση της Τουλουπάκη. Όχι να γίνεται δεκτή στο Ευρωκοινοβούλιο και να συκοφαντεί τη χώρα, ότι τάχα μπάζει το κράτος δικαίου. Ο Τσιάρας- σοβαρός άνθρωπος κατά τα λοιπά – απαιτηθείς στην υπόθεση των προστατευόμενων μαρτύρων από τον Πρωθυπουργό, τώρα βγαίνει και δαρμένος. Από τον ΟΟΣΑ. Του καταλογίζεται ότι με ευθύνη του οι ελληνικές αρχές παραπλανούν τον Οργανισμό στο θέμα της νομοθεσίας για το whistleblowing.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του Vouliwatch.gr, τους τσάκωσαν να ψεύδονται στην ενσωμάτωσης της συναφούς οδηγίας . Άλλοι του έκοψαν την διάταξη -υποχρεωτικής- ευθυγράμμισης με την κοινοτική νομοθεσία, αυτός λούζεται τη διεθνή αποδοκιμασία.

Να θυμάται άραγε, γιατί ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Δημήτρης Κράνης, παραιτήθηκε από πιόνι, – από υφυπουργός του για την ακρίβεια- μόλις δυο εβδομάδες από τη μέρα που ανέλαβαν;

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR