“Λάζαροι” φωστήρες  

Του Γιάννη Πανούση

Χρειαζόμαστε κι ένα γαϊδουράκι

στον Παράδεισο

 

Ν.Καζαντζάκης, Ο Χριστός ξανασταυρώνεται

 

Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε αγωνιωδώς στίγμα για να βγει από τη θολή κυβερνητική πολιτική, ενεφανίσθησαν-ή μάλλον ‘νεκραναστήθηκαν’- οι βρυ-κόλακες της πολιτικής.

Πολιτικά νεκροί, αποστεωμένοι, αποτεφρωμένοι γεφυροποιοί και πραματευτάδες εξήλθαν από ‘τα κενοτάφια ‘ κι άρχισαν,ως νέοι Λάζαροι, να διαλαλούν το θαύμα της ανάστασής τους [μέσω των φιλικών ΜΜΕ,των βουλευτικών εδρών και της πεντάλεπτης δημοσιότητας κάποιας καταγγελίας κατά των προηγουμένων συγγενών και εταίρων]. Κι όχι μόνον εμφανίστηκαν οι ίδιοι αλλά εμφάνισαν και έτοιμες λύσεις-passe partout για όλα τα ζητήματα που δεν έλυσαν όταν φώτιζαν με άλλους λαμπτήρες [ΠΑΣΟΚ, ΝΔ] το πολιτικό στερέωμα.

Επειδή ορισμένοι από εκείνους τους ανθρωπολογικούς/τυμβωρυχικούς τύπους εξακολουθούν να θέλουν να κάνουν παιχνίδι κρυφτό,κουτσό,τρίλιζα κλπ] στον υπό ανασχηματισμό ΣΥΡΙΖΑ, καλά θα ήταν η ηγεσία να τους ξαναβάλει στα πολιτικά τους κιβούρια γιατί η ζημιά που προκαλούν στην προσέλκυση νέων μελών είναι μεγάλη αφού η κομματική νεκροφιλία ποτέ δεν αποτελούσε ηθικό πλεονέκτημα.