Λερναία Ύδρα

Του Ιωάννη Δαμίγου

Πως να τους αξιολογήσεις όλους αυτούς; Ποιον να κατατάξεις χειρότερο, από ένα άλλον ή άλλη; Πέρα από τους καθαρόαιμους γνωστούς ακροδεξιούς σε αυτήν την …  παράταξη του εθνικού πλέον διασυρμού, έχουν και τους χειρότερους ημίαιμους ακραίους! Όσοι αποτελούν την κοινοβουλευτική αυτή ομάδα του «έχει και πιο κάτω», μηδενός εξαιρουμένου, αποτελούν την εθνική μας ντροπή, διεθνώς.

Όταν έχει παραδείγματος χάρη δίπλα του τον συγκεκριμένο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τον αποκαλεί «συνάδελφο» πάραυτα, ε τότε δεν έχει και σε πολλά να διαφέρει, κανείς τους. Μόνο και μόνο πως συνυπάρχει  κάποιος στην ίδια συνομοταξία με έναν τέτοιον ανίερο και ιερόσυλο τύπο , αρκεί να χαρακτηριστεί όμοιος και χειρότερος. Και δεν έχει να κάνει με τα … ιδανικά και τα …  οράματα αυτής της παράταξης, όχι. Έχει να κάνει με απύθμενη μισανθρωπιά και αρρωστημένο πάθος ενάντια στο αγαθό της ζωής.

Ο ακραίος εμμονικά εκδικητής και επιδειξίας μίσους κατά των αδύναμων, των διψασμένων και των πεινασμένων σκιών επιβίωσης. Τι μακάβρια ειρωνεία, στον τόπο του Ξένιου Διός, να δεσπόζουν φανατικοί εχθροί, που βασανίζουν αδίστακτα … δημοκρατικά και … χριστιανικά κυρίως, άμοιρους και παιδάκια. Υπογραμμίζω το χριστιανικά, γιατί αυτοί κάνουν μεγαλοσταυρούς και φιλούν εικόνες ευλαβικά, εμπρός σε κάμερες και φλάς δημοσιογράφων, με αίμα αθώων ποτισμένοι από την ψυχή έως την άβυσσο της σκέψης τους.

Για τέτοια αρρώστια, ομολογούμενη από πράξεις και λόγους κατ’ επανάληψη.. Που γίνονται αποδεκτοί από μικρούς καθημερινούς μιμητές, χριστιανούς επίσης, εκ …  περιτροπής. Και συνεχίζουν οι χειρότεροι από τους χειρότερους, εκπαιδεύοντας τον όχλο σε συνήθεια βαναυσότητας, με συναίνεση των υπολοίπων, της παράταξης «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Ερώτημα και αυτό! Μα εσείς, που ταυτιστήκατε με το πιο βαθύ παρακράτος! Μετά από πιέσεις και άρθρα, βγαίνουν και ψελλίζουν κάτι οι παροπλισμένοι συνταξιούχοι, με τακτ και ευγένεια, φοβούμενοι ακόμα μη χαρακτηριστούν αντίθετοι! Περιμένουν δε, να «μιλήσει» ο μόνιμα άλαλος και συμπράττον ψηφίζοντας όμως τα πάντα, ο άλλος απόγονος του ιδρυτή αυτής της παράταξης του παρακράτους. Τι να ψελλίσει και αυτός ο λίγος; Ούτε καν με την νοηματική δεν θα μπορούσε να εκφραστεί ενάντια!

Υποταγμένοι όλοι τους σε αυτόν, που ήταν έτοιμος από καιρό στον στόχο και σκοπό του, με μοναδική ικανότητα επίτευξης. Τέτοια που δεν κατάλαβαν από που τους ήρθε η … αφωνία και ακόμα σιωπούν συμφωνώντας σε όλα. Έτσι αναδείχθηκε η επανεμφάνιση του φαινομένου της Λερναίας Ύδρας, με κεφάλια που όσα και να κοπούν, άλλα τόσα φυτρώνουν, επιδεικνύοντας τις φιδίσιες γλώσσες τους, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει ημίθεος να φοβηθούν πια. Μας έζωσαν τα φίδια κυριολεκτικά…πια αυγά; Ούτε χορός υπάρχει, μα ούτε και από μηχανής θεός, σαν λύση αδιέξοδης τραγωδίας!