Μην «γράφεις» τους ανθρώπους που προσπερνάς…

Του Αρη Ραβανού*

Σήμερα έκλεισε ένας κύκλος ακριβώς 110 ημερών (σ.σ. πως λέγανε παλαιά οι πρώτες 100 μέρες της κυβερνήσεως!!!) στην αρχισυνταξία του πολιτικού τμήματος της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου (ημερήσιο και κυριακάτικο έντυπο). Από σήμερα ουσιαστικά δεν ανήκω στο δυναμικό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του Τύπου και μετά από ολιγοήμερη άδεια θα ανοίξει στις αρχές Αυγούστου ένας άλλος κύκλος σε άλλα δημοσιογραφικά εδάφη.

Η περίοδος της αρχισυνταξίας που ξεκίνησε 27 Μαρτίου ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και διδακτική και πλούσια εμπειριών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με υποδέχθηκαν στην Ελευθερία, από την κορυφή της πυραμίδας έως τη βάση, αλλά και για την εμπιστοσύνη τους. Δεν θα κάνω ειδικές αναφορές. Ξέρουν αυτοί, αλλά το σίγουρο είναι ότι σφυρηλατήθηκε, αν και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια πολύ καλή σχέση και επαφή.

Ευχαριστώ για την καλόπιστη κριτική που με διόρθωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό και την κακόπιστη που με αφύπνισε, αλλά και τους διάφορους καλοθελητές παντός καιρού που με έκαναν περισσότερο προσεκτικό και υποψιασμένο. Νομίζω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά και αυτό φάνηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά αυτό το πιστώνονται οι πολύ καλοί συνάδελφοι που απαρτίζουν το πολιτικό τμήμα και με τους οποίους συνεργάστηκα άψογα.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη διεύθυνση και τους επιτελείς της εφημερίδας και όλο το προσωπικό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, με τους οποίους αν και δεν γνωριζόμασταν καθόλου, συνεργαστήκαμε άψογα και με κάνανε να νοιώσω άνετα σε μια μεγάλη δημοσιογραφική οικογένεια. Τους εύχομαι τα καλύτερα με υγεία κυρίως. Και πάλι ευχαριστώ για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους. Οδηγός μου η φράση: Μην γράφεις στα «παλιά» τους ανθρώπους που προσπερνάς στην άνοδο, θα τους ξανασυναντήσεις στην κάθοδο. Η ζωή κάνει κύκλους.

*Από το FB