Μυθική «Idiotgreece»

Toυ Ιωάννη Δαμίγου


Ο εφευρέτης της «αλήθειας» και πρωθυπουργός της μυθικής χώρας Idiotgreece παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Θάρρος ή αλήθεια;» Αφού περίμενε να τελειώσει το σήριαλ! Την συνέντευξη  κατάφερε να εξασφαλίσει, μετά από έντονες και αγωνιώδεις προσπάθειες, ο έγκυρος, έγκαιρος, έγκριτος, έμπειρος, δίκαιος, αυστηρός, καυστικός, αδίστακτος και εκδότης γνωστός «καλός»  μεγαλοδημοσιογράφος.

Απευθυνόμενος λοιπόν στους idiots ιθαγενείς ο πρωθυπουργός δικαιολόγησε (!) το γνωστό ατόπημα, ως  «φραστικό» λάθος, που διήρκησε περίπου τρία λεπτά υστερίας, μόνο. «Στιγμιαίο λάθος» (τι θυμάσαι)! Συνέχισε με την κατηγορηματική δήλωση, πως δεν συνταγογραφούνται πουθενά δωρεάν τεστ στην Ευρώπη! Πάντως «κάτι είχε πάρει το αυτί» του δημοσιογράφου (!) για μια Αυστρία, περί δωρεάν συνταγογράφησης των τεστ!!! 

Αύριο, από κυβερνητικές διαρροές, θα ανασκευάσει περί νέου «φραστικού» λάθους! Θα κατηγορήσει για παράφραση, πάλι από κυβερνητικές διαρροές, την αντιπολίτευση για την σύνδεση των προτάσεων: Ναι είχαμε χιλιάδες νεκρούς αλλά κρατήσαμε ανοικτό τον τουρισμό και την οικονομία! Μεσολαβούσε μια άνω τελεία μετά τους νεκρούς, που δεν επισημάνθηκε, λόγω έλλειψης μετάφρασης νοηματικής γλώσσας!

  Για τον «συγχωρεμένο» πλέον east med, που δώσαμε γη και ύδωρ στους Αμερικανούς, ανέφερε πως δεν τρέχει και τίποτα! Σιγά μην έτρεχε! Το 50%+ 1 κρούσμα στα σχολεία το φόρτωσε στην απόφαση της επιτροπής, που ετεροχρονισμένα τον… διέψευσε! Από αυτή την επιτροπή να μην έχει παραιτηθεί ούτε ένας; Εύγε! Συνέχισε και με άλλα αληθοφανή ψέματα, επτά στο σύνολο, χώρια τα…. «κομμένα»!

Τέλος ο μεγαλοδημοσιογράφος του απέσπασε με κόπο την είδηση, πως στο εξάμηνο θα δώσει και το άλλο μισό… κουλούρι, ως αύξηση ίσως και με περισσότερο σουσάμι! «Μας λείπουν ενενήντα εννέα δραχμές, για να βάλουμε ένα κατοστάρικο στην πάντα!» (τι θυμάσαι πάλι).

Χάρισμά σας, ο άθλιος, κυνικός, αρρωστημένος και εθισμένος στο ψέμα, πρωθυπουργός σας! Καλή συνέχεια με μεγαλύτερη ανοχή, idiots ιθαγενείς της μυθικής αυτής καταντημένης χώρας, Idiotgreece! Μπορείτε και χειρότερα. Αλήθεια!