Νέα ντοκουμέντα για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Μόλις λίγες ώρες μετά την τραγωδία ξεκίνησε το «μπάζωμα» στα Τέμπη, όπως αποκαλύπτουν νέα στοιχεία από την «Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών». Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά, ξημερώματα της 1ης Μαρτίου όταν δεν είχαν εντοπιστεί οι σοροί όλων των θυμάτων του δυστυχήματος.

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) εντόπισε νέα στοιχεία σε βίντεο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είχε σπεύσει στο σημείο της καταστροφής από τα μεσάνυχτα της μοιραίας 28ης Φεβρουαρίου. Οι λήψεις έγιναν στη διάρκεια των εργασιών διάσωσης με τη βοήθεια drones. Η εικόνα μεταδιδόταν ζωντανά στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντα για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

τεμπη, μπαζωμα, εικονα

Η ΕΔΑΠΟ έχει αναρτήσει δύο εικόνες που λήφθηκαν γύρω στις 5.30 π.μ.

Τα νέα στοιχεία της ΕΔΑΠΟ έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η διερεύνηση του δυστυχήματος υπονομεύθηκε ήδη από τις πρώτες ώρες. Η αλλοίωση του εδάφους κατέστρεψε αποδεικτικά στοιχεία, όπως έχει ήδη επισημανθεί, σχετικά με την πιθανότητα να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία παρανόμως εύφλεκτα υλικά που οδήγησαν στην έκρηξη μετά τη σύγκρουση. Σύγκρουση που κατά την ΕΔΑΠΟ ήταν μετωπική.

Μάλιστα, τις εικόνες που αποκαλύπτει η ΕΔΑΠΟ τις έβλεπαν ανώτατοι αξιωματούχοι στο ΕΣΚΕΔΙΚ σε ζωντανή σύνδεση τη νύχτα των Τεμπών χωρίς να δοθεί εντολή να διακοπεί η αλλοίωση και το μπάζωμα.