Νίκος Ανδρουλάκης: Κολοκυθιά

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει να διαχειρίζεται με ακατανόητο τρόπο, την «επισύνδεσή» του από την ΕΥΠ.

Αυτή την περίοδο έχει σκοτούρες για το πολιτικό μέλλον του, αν οι δημοσκόποι ξέρουν τι λένε. Αλλά προσθέτει και άλλες στον εαυτό του – μόνος του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει να διαχειρίζεται με ακατανόητο τρόπο, την «επισύνδεσή» του από την ΕΥΠ, στην οποία ως τώρα προσέθετε και παρακολούθησή του με το λογισμικό Predator, που δεν υπήρξε.

Στην εύλογη αντίδρασή του για μια προβοκατόρικη ανάρτηση του Καμμένου – που «ξέρει» ότι…σωστά τον παρακολουθούσαν – έσπευσε να βάλει και λίγο ΣΥΡΙΖΑ!

Επικαλείται πάντα τη Δικαιοσύνη αλλά σε ό,τι τον αφορά, το σκάνδαλο – του οποίου η συγκάλυψη είναι προφανής και μάλλον οριστική – έχει δύο βασικές πλευρές.

– Η μία είναι ότι ως τώρα δεν κλήθηκε κανένας, στη Δικαιοσύνη που, τάχα, το ερευνά. Εκ παραλλήλου, η ΕΥΠ αρνείται να ενημερώσει την ΑΔΑΕ, για τους λόγουςτης συγκεκριμένης παρακολούθησης, μετά την ακύρωση της απαγόρευσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Ανδρουλάκης διαρκώς καταγγέλλει και ζητάει «να τιμωρηθούν οι ένοχοι» αλλά ως θύμα δεν έκανε το αυτονόητο: Να επιβάλει ο ίδιος προσαγωγές συγκεκριμένων προσώπων στη Δικαιοσύνη – για το ομολογημένο έγκλημα σε βάρος του – με τον τρόπο που είχε στη διάθεσή του: Μηνύσεις με ονόματα και διευθύνσεις.

Οι γενικές μηνυτήριες αναφορές και οι παραστάσεις στον Άρειο Πάγο δεν παράγουν υποχρεωτικά άμεσο αποτέλεσμα – απλώς… εξετάζονται! Και σε ό,τι αφορά τον Μητσοτάκη, η ηθική αυτουργία δεν τον αγγίζει χωρίς τους φυσικούς αυτουργούς στην ανάκριση.

Η μήνυση, σε αστυνομικό τμήμα θα οδηγούσε στον εισαγγελέα τουλάχιστον τον διοικητή Κοντολέoντα που αποφάσιζε την παρακολούθηση – και όχι μόνο δεν έχει κληθεί σε κανένα στάδιο της υποτιθέμενης δικαστικής έρευνας, αλλά δεν ακούγεται το όνομα του καν, σαν να μην υπήρξε. Ενδεχομένως και την εισαγγελέα Βλάχου, που την ενέκρινε. Ο -τότε- γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, με συνεχή εξώδικα σε ΜΜΕ, βγάζει τον εαυτό του από τον κύκλο των υπευθύνων.

– Η δεύτερη πλευρά έχει περισσότερο σασπένς. Δεδομένου ότι η παρακολούθηση – επί τρίμηνο – είναι δεδομένη, προφανώς δεδομένο είναι και το προϊόν της. Ήτοι: Ανεξάρτητα από τον λόγο που την προκάλεσε, έχει συγκεντρωθεί υλικό. Δεν θέλει ο παρακολουθούμενος να έχει επίσημη διαβεβαίωση με σφραγίδα, σε ποια χέρια βρίσκεται;

Χωρίς εστίαση σε αυτά τα δύο θέματα θα επαναλαμβάνεται ό,τι βλέπουμε. Ο πρωθυπουργός θα μένει στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης και η ΕΥΠ – με την κάλυψή του – θα αρνείται να ενημερώσει την ΑΔΑΕ,επικαλούμενη εθνικούς λόγους. Εφόσον η Αρχή επανέλθει με νέο αίτημα, το πολύ να προστεθεί ως λόγος παρακολούθησης η… «προστασία» του παρακολουθούμενου – αυτό απόρρητο.

Έτσι, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα πάρει ποτέ στα χέρια του την επίσημη αιτία και το … αποτέλεσμα που τον αφορά – προσωπικά πρωτίστως και όχι για «λόγους Δημοκρατίας» που έλεγε – ώστε «να ενημερώσει τον ελληνικό λαό», όπως υποσχέθηκε.

Όπως παίζεται το παιχνίδι σε αυτή την παρακολούθηση φαίνεται να βολεύει εκατέρωθεν. Και αυτό έχει όνομα: Κολοκυθιά…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR