Κι όμως η πολιτική ζωή κινείται: η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταρρέει κι αν ο Ανδρουλάκης της πετάξει σωσίβιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα

Του Νίκου Λακόπουλου

Με την κυβέρνηση να μιλά για “μυθιστόρημα” οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές ξεπερνούν πράγματι κάθε φαντασία, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις αποδίδει στον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται πίσω από τον Βαξεβάνη για αποκαλύψεις που κάνει το… “Βήμα”:

΅Το Predator, όχι μόνο λειτουργούσε σε χώρους του ελληνικού δημοσίου, αλλά αυτοί που το λειτουργούσαν ήταν αποσπασμένοι αστυνομικοί, των οποίων τα ονοματεπώνυμα γνωρίζει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα μάλιστα απαντά και στο ερώτημα “τι έχει απογίνει ο εξοπλισμός του παράνομου λογισμικού”: Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει μεταφερθεί σε γραφεία σχετιζόμενων εταιρειών (τα γραφεία της Intellexa στο Ελληνικό έχουν κλείσει προ τριών μηνών) ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Φάρου Ψυχικού που διαθέτουν ισχυρό σύστημα εποπτείας με κάμερες.

Το site Ieidiseis.gr προσθέτει μια ακόμα πληροφορία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιριακού συγκροτήματος στην Αγία Παρασκευή , στο οποίο η ΕΥΠ στέγασε το predator όπως αποκάλυψε το Βήμα:

Ανήκει σε παραδοσιακό μεσάζοντα όπλων ο οποίος μπαινοβγαίνει στο μέγαρο Μαξίμου και δηλώνει παρόν σε αμυντική προμήθεια που έκλεισε ο πρωθυπουργός με τον ομόλογο του της χώρας παραγωγής.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών μεγαλώνει

Για το Documento το Predator αποτελεί ένα κακόβουλο λογισµικό που όµως συνδέεται µε την εταιρεία Intellexa που συνδέεται µε το Μέγαρο Μαξίµου. Είναι µια εταιρεία κατασκοπείας, η οποία φτιάχτηκε στα πρότυπα των µυστικών µονάδων UNIT 81 και UNIT 8200 των µυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ από πρώην στελέχη τους.

Τον Ιούλιο του 2021 ένας πρώην λοχαγός της UNIT 81 φτάνει στην Αθήνα ως στέλεχος της Intellexa –η οποία έχει συσταθεί τον Μάρτιο του 2020– και το σύστηµα µπαίνει σε πλήρη λειτουργία. Η Intellexa έχει επαφή µε κλειστό κύκλο της ΕΥΠ και αλληλοσυµπληρώνονται στην παρακολούθηση στόχων.

“Το Documento έχει συγκεντρώσει πληροφορίες από ασφαλείς πηγές ότι το δίκτυο των ιδιωτικών πρακτόρων είχε επίσης σχέση µε το µπλοκάρισµα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της Ν∆, δηλαδή την περίεργη και προβληµατική διαδικασία που ανέδειξε πρόεδρο τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ηταν επίσης αυτό που φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα στη θαλαµηγό της συνεργάτιδάς του Κατερίνας Παναγοπούλου ύστερα από παγίδευση και έδωσε στη δηµοσιότητα τις φωτογραφίες για να δηµιουργηθεί η εικόνα ενός πρωθυπουργού ο οποίος κάνει διακοπές σε κότερο µετά την τραγωδία στο Μάτι. Το ίδιο δίκτυο παρακολούθησε τον Τσίπρα κατά το µυστικό ταξίδι του στη Γαλλία και το εµφάνισε ως οικογενειακή εκδροµή στην Disneyland”.

Η περίεργη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη

O κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη μια βλέπει πως “αναπτύσσονται ευφάνταστοι ισχυρισμοί, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο κι από την ΄άλλη πως “βασικός στόχος αυτών των λογισμικών φέρεται πως ήταν διαχρονικά στελέχη της παράταξής μας και της Κυβέρνησής μας, αλλά και ο Πρωθυπουργός”.

Αποδέχεται δηλαδή πως γίνονται παρακολουθήσεις, αλλά ο Πρωθυπουργός ήταν ο στόχος. Η Δικαιοσύνη την οποία επικαλείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φαίνεται να κινείται πολύ αργά και αν φτάσει σε πολιτικό πρόσωπο αναγκαστικά στη Βουλή -όπου έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία η ΝΔ -θα παραπέμψει το θέμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται ασφαλής όσο οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν πρώτο κόμμα και η πρόσφατη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη που δεν αποκλείει “προγραμματική” συγκυβέρνηση μοιάζει με σανίδα σωτηρίας.

Μόνο που μια δημοσκόπηση -που δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα- δείχνει την ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο 4% και ανατρέπει τα δεδομένα: ο κόσμος ασχολείται με τις υποκλοπές και η φθορά της κυβέρνησης μπορεί να οδηγήσει τη ΝΔ στη δεύτερη θέση.

Αν το ΠΑΣΟΚ του πετάξει σωσίβιο για να σωθεί όχι μόνο δεν θα δει τα ποσοστά του να του επιτρέπουν να είναι ρυθμιστής, αλλά μπορεί να μην είναι καν τρίτο κόμμα.

Ο Μητσοτάκης με όλα όσα αποκαλύπτονται και μάλιστα από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης είναι παρελθόν. Αυτό που είναι υπό διαπραγμάτευση είναι πώς και πότε θα αποχωρήσει καθώς στο βάθος δεν υπάρχει νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά η πιθανότητα-όπως έχουν προαναγγείλει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- για ένα Ειδικό Δικαστήριο.

Οι εκλογές μπορεί να μην έχουν ένα καθαρό νικητή, αλλά θα έχουν περισσότερους από έναν ηττημένους.