Ο Τσίπρας στον ΑΝΤ-1: μια συνέντευξη, μια εκλογή! Τελείωσε τον Μητσοτάκη από τώρα για τις επόμενες κάλπες

Του Γ. Λακόπουλου

«Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί. πρότερον γὰρ οὐκ ἔχων πρόφασιν ἐφ᾽ ἧς τοῦ βίου λόγον δοίην…».

 Λυσίας-Λόγος υπέρ Αδυνάτου

Μετάφραση: «Τα λουλούδια στον Κυριάκο από μένα»

Αλέξης Τσίπρας, συνέντευξη στον Γ. Παπαδάκη

 Αν ο αρχηγός της  αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει στείλει ακόμη  τη μεγαλύτερη ανθοδέσμη -ίσως κι ένα κουτί σοκολατάκια- στο Μέγαρο  Μάξιμου είναι αχάριστος.

Στοιχειώδης ευγένεια επιβάλει να ευχαριστήσει θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την καλοσύνη που είχε να  του προσφέρει από τώρα τις εκλογές στο πιάτο.

Είτε υποκινώντας όπως του καταλόγισε, την τραγελαφική υπόθεση της “βίλας Τσίπρα στα Λεγραινά”, είτε ταυτιζόμενος  –με το αστροπελέκι που ονομάζεται Στ. Πέτσας- με τα ΜΜΕ που την διαχειρίσθηκαν, με τον τρόπο τους.

Μόνος του ο Μητσοτάκης- ή κατά τις υποδείξεις των επικοινωνιολόγων  που τον σκηνοθετούν-, έκανε το μόνο που έπρεπε να αποφύγει προκειμένου να συμψηφίσει το χουνέρι που έπαθε με την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα:

-Έφερε  το παιχνίδι με τον Τσίπρα στο “ένας εναντίον ενός”, σε ό,τι αφορά  ζητήματα περιουσίας, ηθικής τάξης και διαφάνειας.

 Με τα εμπλεκόμενα ΜΜΕ  εξηγήθηκε με τις ανακοινώσεις του.  Με τον Μητσοτάκη εξηγήθηκε με τη συνέντευξη του στον υποδειγματικό Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ-1.  

Ουσιαστικά προκαθόρισε το προσεχές εκλογικό αποτέλεσμα διασύροντας τον αντίπαλο του σε δυο ημίχρονα:

 Στο πρώτο υπερασπιζόμενος το εαυτό του με πληρότητα απέναντι σε όσα του αποδόθηκαν από δυο  ΜΜΕ- υπό την αιγίδα Μητσοτάκη κατά τη εκτίμηση του.

Στο δεύτερο κρέμασε τον Πρωθυπουργό  στο τσιγκέλι, απλώς αξιοποιώντας την ευκαιρία που του έδωσαν οι φωστήρες του Μεγάρου Μαξίμου- που δυσκόλεψαν ακόμη τον Μητσοτάκη με την βλακώδη απάντηση που έδωσαν.

 Ο Τσίπρας  καθώς είναι «tefal» στα οικονομικά και ηθικά ζητήματα της  πολιτικής σταδιοδρομίας του,  έθεσε τον Μητσοτάκη ενώπιον των ερωτημάτων που η κυβερνητική προπαγάνδα προσπάθησε να υποκινήσει για αυτόν- με όχημα μια ενοικιαζόμενη θερινή κατοικία.

-Ακίνητα, δάνεια, εξωχώριες, θολοί τραπεζικοί διακανονισμοί, ενοίκια,  μεσοτοιχία με το Χριστοφοράκο, σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι, διαχρονικός οικογενειακός πλουτισμός,  αθέμιτες πρακτικές κατά αντίπαλων.

 Πού σε πονεί και πού σε σφάζει.  Ως τώρα θα φαίνονταν υπερβολικό, αν  ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφερνε στο κέντρο της επικαιρότητας αυτά τα θέματα για τον αντίπαλο του. Αλλά τώρα που του έδωσε ο ίδιος την ευκαιρία  είναι επιβεβλημένο- αν και δείχνει σαν να κλέβει εκκλησία.

 Αφού πρέπει να απαντήσει ο ίδιος,  ως πολιτικός αρχηγός και ο πρώην πρωθυπουργός για τα περιουσιακά του, τα εισοδήματα του, τις σχέσεις του με επιχειρηματίες και τα συναφή, γιατί δεν πρέπει να κάνει το ίδιο και ο Μητσοτάκης;

Αν οφείλει λογοδοσία για τον βίο του ο ένας, γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τον άλλο;

Αν το ενοίκιο του Τσίπρα είναι χαμηλό, δεν πρέπει να μας πει και  ο Μητσοτάκης πόσο είναι το δικό του; 

Αφού υπάρχουν σκιές γι’ αυτόν που μένει, χειμώνα καλοκαίρι στο νοίκι, δεν πρέπει να φωτιστούν και οι σκιές που ρίχνουν τα πολλά ακίνητα του άλλου;

 Ο πρώην Πρωθυπουργός έδωσε απαντήσεις. Ενώπιος ενωπίω. Ο σημερινός Πρωθυπουργός δείχνει αποσυντονισμένος ακόμη και στις  ερωτήσεις.

 Όσοι επιχείρησαν να τον διευκολύνουν επιτιθέμενοι στον Τσίπρα το έκαναν σε πεδίο ναρκοθετημένο για το Μητσοτακέικο.

Είναι σα να έριξαν ένα μπιτόνι βενζίνη στις  φωτιές που τον σιγοέκαιγαν ως τώρα: ολέθριοι χειρισμοί στην πανδημία, αποτυχία στην οικονομία, φαυλότητα στη διακυβέρνηση, αποσύνθεση της κοινωνίας, ταπείνωση στα ελληνοτουρκικά.

Τώρα ήλθε κι έδεσε. Αν δεν τον αντικαταστήσουν ως επικεφαλής τη ΝΔ ως τις εκλογές, ο Τσίπρας θα είναι πλέον ο πωλών τοις μετρητοίς.  Μπορεί να κάνει προεκλογική  καμπάνια παίζοντας μόνο τη συνέντευξη στον Παπαδάκη. Ο Θεός της πολιτικής του χαμογέλασε- πάλι.

Κρίμα γιατί η αντιπαράθεση επί της πολιτικής τους θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα- και πιο προνομιακή για το Τσίπρα. Εκτός αν αυτή θέλει να αποφύγει ο Μητσοτάκης- και ωθεί τα πράγματα στην περιοχή της προσωπικής κόντρας. Κακό του κεφαλιού του…

Ο Καναδός πολιτικός Μάρτιν Μαλρόνεϊ έλεγε ότι «στην πολιτική πρέπει να έχεις φίλους, αλλά κυρίως πρέπει να έχεις ένα εχθρό”. Με τη «βίλα στα Λεγραινά» ο Τσίπρας βρήκε τον καλύτερο…

ΥΓ: Προβεβλημένος σχολιαστής που αγαπά να μισεί τον Τσίπρα και λατρεύει τον Μητσοτάκη στα κείμενα του, έγραψε ότι «κάθε σπίτι του Βολτέρου , φέρνει και ένα εξοχικό στο Σούνιο». Παρέλειψε να σημειώσει: και αντιστρόφως.