Οι ασύλληπτες αντιφάσεις των ΜΜΕ

Του Μέλιου Ανδρικόπουλου

Ξεφυλλίζω μια εφημερ(η)δούλα -καθημερινή- 35-36 σελίδων. Στις πρώτες σελίδες, έχει κάποιες ειδησούλες ,που τις έχω διαβάσει γύρω στις 20 φορές ,από το πρωί στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν κάποιες αναλύσεις, σοβαρών ανθρώπων και δημοσιογράφων. Μετά έχει 7 ολόκληρες σελίδες, που ασχολούνται με το τόπι!!

Το ”όπιο του λαού” δεν είναι η πίστη στο Θεό και οι θρησκείες των ανθρώπων, όπως υποστήριζε, ο Μεγάλος Κάρλ Μάρξ. Το όπιο του λαού, είναι το ποδόσφαιρο!!

Δεν είναι τυχαίο που την περίοδο της χούντας, όλοι οι Έλληνες ήταν φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι και διεξήγαγαν μαχητικές συζητήσεις και έντονες λογομαχίες στα καφενεία, ΜΟΝΟ για ποδοσφαιρικά θέματα!!

Μισό αιώνα μετά, το ”όπιο” αυτό, καταναλώνεται ευρύτατα από εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις!! Εκατοντάδες χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλοι, καταναλώνουν άπειρο ”σανό” με αθλητική επένδυση ,σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας!!

Η προσιτή αυτή ψυχαγωγία των φτωχών, κάνει πάμπλουτους κάποιους αεροκλωτσούντες, και γίνονται ίνδαλμα για χιλιάδες νέους- και όχι μόνο…-στην Ελλάδα και για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως!!

Οι ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων, είναι συνήθως εφοπλιστές και πάμπλουτοι επιχειρηματίες, που η άκρατη ματαιοδοξία τους, τους οδήγησε μετά την απόκτηση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων, στην απόκτηση και ποδοσφαιρικών ομάδων και άλλων συναφών με το τόπι αθλητικών ομίλων.!!

Οι θυγατρικές τους ,διάφορα μέσα ”ενημέρωσης”, πιστά σκυλάκια των αφεντικών τους, προάγουν, προωθούν και προπαγανδίζουν τα χόμπι των αφεντικών τους!!

Κυκλοφορούν ακόμη και ολόκληρες εφημερίδες ,με αποκλειστικό αντικείμενο , τα γεμάτα ασκιά αέρα και τους κλωτσούντες αυτά τα αερογεμισμένα δερμάτινα ασκιά!! Και τα μυαλά στα καγκελα!!

Ας μην απορούν και εξίστανται λοιπόν οι ”σοβαροί” δημοσιογράφοι για το χαμηλό επίπεδο, για την ανεγκεφαλικότητα του κόσμου!!

Τα μέσα στα οποία εργάζονται ευθύνονται κυρίως για το απελπιστικά χαμηλό επίπεδο, των λαών και των κοινωνιών!!

Κάποιοι δημοσιογράφοι ”δίνουν μάχες” για την άνοδο του επιπέδου των ανθρώπων και στην διπλανή σελίδα υπάρχει λεπτομερής ανάλυση της-του μελλοντολόγου-αστρολόγου για το …μέλλον των ανθρώπων!!

Οι μελλοντολόγοι, σε συνεργασία με …”τ΄άστρα και τον Ουρανό” καθοδηγούν τους αναγνώστες, τους μιλάνε για το μέλλον τους και τι πρέπει να προσέχουν για να έχουν ανέφελη και ευτυχισμένη ζωή!!

Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν εφημερίδες χωρίς αθλητικές-”αποκοιμιστικές” σελίδες και ”μελλοντολογικές” αποβλακωτικές προβλέψεις…

Κάποτε τους δόκιμους δημοσιογράφους τους έβαζαν να παρακολουθούν και να γράφουν για τα φαρμακεία. Σήμερα τι νόημα έχει μία εφημερίδα ,να γράφει για τα εφημερεύοντα φαρμακεία, όταν στο διαδίκτυο βρίσκει κανείς τα πάντα;

Και φυσικά οι εφημερίδες αφιερώνουν ολόκληρες σελίδες και ένθετα, με τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών!!

Από δω τους έχουν, από εκεί τους έχουν, ο ΄”άμοιρος” πολίτης δεν την γλυτώνει την αποβλάκωση!! Τηλεόραση και ξερό ψωμί!!

Καθοδηγούν τους ανθρώπους, όλη μέρα να βλέπουν τηλεόραση!!

‘Οταν, οι πρωϊνές εκπομπές είναι για τα ”πανηγύρια”, οι ειδήσεις είναι ”κατασκευασμένες”, ελεγχόμενες και προπαγανδιστικές, σύμφωνα με τα συμφέροντα που ”υπηρετεί” και εξυπηρετεί το κάθε κανάλι!!

Γιατί τα κανάλια δεν δείχνουν τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου; Θα αναφέρω μερικές ταινίες: Πολίτης Κέιν, καζαμπλάνκα, Τζίλντα, διακοπές στο Παρίσι, Μογκάμπο, Κοντέσα Αλεξάνδρα, τα αριστουργήματα των Χίτσκοκ, Φελίνι, Αντονιόνι και τόσων άλλων;

Οι λόγοι είναι προφανείς… Στο Χόλυγουντ δεν γυρίζονται πλέον ταινίες που να μη συμπεριλαμβάνονται- αντιπροσωπευτικά- όλοι όσοι κατοικούν στις ΗΠΑ…Απαγορεύεται να προβάλλονται ταινίες που δεν εξυπηρετούν σημερινές σκοπιμότητες…

Μου έλεγε ένας αμερικανός σκηνοθέτης: ”Στο Χόλυγουντ δεν γυρίζεται πλέον ούτε μία σκηνή, ούτε ένα πλάνο, που να μην έχει ηθοποιούς όλων των αποχρώσεων και να μην κάνει-έστω- νύξη για ομοφυλοφιλικές σχέσεις…”

Οι εισαγόμενες καινοτομίες από τις ”φιλικές” ΗΠΑ, έχουν βρει ”πρόθυμους ”υποστηρικτές και φανατικούς μιμητές στην μπανανία των Βαλκανίων…

Το σίγουρο είναι, ότι έχουν να δουν πολλά ακόμη τα μάτια μας…

Ετοιμαστείτε για ολοκληρωτικό ξεθεμελίωμα ΟΛΩΝ όσων πιστεύατε, όλων όσων πρεσβεύατε..

Δεδομένου ότι η χώρα μας ήταν ανέκαθεν χώρα οσφυοκαμπτών, πρόθυμων παραχωρητών και προδοτών, σύντομα θα βιώσουμε την ολοκληρωτική μετάλλαξη ενός λαού.

Οι εχθροί γύρω από την χώρα μας, αυξάνουν, ενισχύονται και συνεργάζονται και εδώ υπάρχουν μόνο πρόθυμοι ,να εκχωρήσουν τα πάντα ,χωρίς φυσικά να τους ανήκει τίποτα…

Το ”παιχνίδι” φαίνεται να χάνεται ολοκληρωτικά, με την ευθύνη όλων μας…