«Ο Βρικόλακας της Σμύρνης» -Ένα θρίλερ σκιών για ενήλικες

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει παράσταση θεάτρου σκιών, για ενήλικες, με τίτλο «Ο Βρικόλακας της Σμύρνης», την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 (ώρα 21:00), στον εξώστη του κτηρίου του Ιδρύματος, στον Ταύρο.  

Ένας απόστρατος αξιωματικός του Οθωμανικού στρατού, ο Γκόρσας παίρνει εντολή από τον πασά της Σμύρνης να εξολοθρεύσει έναν τρομερό ληστή των βουνών. Τότε, έρχεται στο προσκήνιο μια παλιά κατάρα που τον στοιχειώνει: σκοτώνεται πισώπλατα στη μάχη και βρικολακιάζει. Ο γνωστός μας Καραγκιόζης, στην υπηρεσία του γέρο-Γκόρσα, μπλέκει έτσι σε ανατριχιαστικούς μπελάδες.

Το έργο προέρχεται από το διήγημα φαντασίας του Αλεξέι Τολστόι «Η οικογένεια του βρικόλακα» και η δράση του τοποθετείται στην περιοχή της Μικράς Ασίας. Διασκευάστηκε από τους καραγκιοζοπαίχτες στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η παράσταση συνοδεύεται από τριμελή ορχήστρα λαϊκών οργάνων ενώ η ιστορικός Μαρίνα Καψαμπέλη θα παρουσιάσει σύντομα την ιστορία του έργου.

Συντελεστές

Καραγκιοζοπαίχτης: Νικόλας Τζιβελέκης

Συνεργάτης σκηνής: Απόστολος Γραββάνης

Κύμβαλο, τραγούδι: Κλέαρχος Κορκόβελος

Βιολί: Δημήτρης Λευιτικός

Κιθάρα: Κλεάνθης Γλυνός

Φιγούρες & σκηνικά θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Δημήτρης Μπερέκος, Μαρία Κακόνι

Η είσοδος είναι δωρεάν.Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-16:00.

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο /Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος /Τ.: 210 3418051www.piop.gr