«Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης» -Έκθεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η μεγάλη έκθεση για τα 96 χρόνια δραστήριας και δημιουργικής ζωής του Μίκη Θεοδωράκη θα συνεχιστεί έως το τέλος του Οκτωβρίου. 

 Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, που από το 1997 διαθέτει και αξιοποιεί το πλήρες αρχείο του συνθέτη που ο ίδιος τής έχει εμπιστευθεί, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τιμά τη μεγάλη αυτή επέτειο με μια έκθεση που φωτίζει τις  πολλές και διαφορετικές πλευρές της μουσικής και πολιτικής του παρακαταθήκης του Θεοδωράκη  . Για πρώτη φορά τα πρωτότυπα ντοκουμέντα του αρχείου του, που περιγράφουν έναν αιώνα ιστορίας, πλαισιώνονται από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, καταδεικνύοντας έτσι τον όγκο και την ποικιλομορφία της προσωπικότητας και του έργου του μεγάλου Έλληνα. 

   Συντελεστές  Σχεδιασμός/ Επιμέλεια έκθεσης Ερατώ Κουτσουδάκη, αρχιτέκτων-μουσειολόγος Επιστημονική επιμέλεια Στεφανία Μεράκου, διευθύντρια της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής/Βάλια Βράκα, υπεύθυνη Αρχείου Ελληνικής Μουσικής της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής Γενικός συντονισμός έκθεσης Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, διευθυντής Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής 

  Είσοδος ελεύθερη με Δελτία Εισόδου μετά από ηλεκτρονική κράτηση στο σύστημα του Μεγάρου για συγκεκριμένη ώρα επίσκεψης, μέχρι 30 άτομα ανά μία ώρα από τις 11:00 έως τις 19:00. Κάθε άτομο μπορεί να πάρει μέχρι 2 δελτία. 

 Η Έκθεση είναι ανοικτή Τρίτη – Σάββατο 11:00-19:00. 

 Εκθεσιακός Χώρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» & Φουαγιέ Ισογείου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης 

  Έως 30/10/2021