Ο Κασσελάκης αλλάζει ραγδαία την κοινωνική σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Φεύγουν οι αριστεροί!

Του Βασίλη Σκουρή

Το 45% από εκείνους που δηλώνουν στις μετρήσεις ότι ψηφίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέρχεται από τον «καναπέ» και το 18% είχε ψηφίσει κατά το παρελθόν αντισυστημικά κόμματα!-Τι γράφει το K-Report.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει όλο και περισσότερο τη φυσιογνωμία του ως κόμμα, συνεπώς και την κοινωνική του σύνθεση, τους ψηφοφόρους του!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που επικαλείται το K-Report των Κώστα Καλλίτση και Παύλου Τσίμα, που κυκλοφορεί σε συνδρομητική μορφή σε καθημερινή βάση και με πλούσια θεματολογία, το 45% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από τον «καναπέ» και το τόξο του παραλόγου!

Συγκεκριμένα, το 10% δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, άλλο 10% είχαν ψηφίσει λευκό και άκυρο και ένα 18% είχαν ψηφίσει «αντισυστημικά κόμματα» απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα- και από την ακροδεξιά!

Ο Στέφανος Κασσελάκης, δηλαδή, έχει ουσιαστικά απομακρύνει τους αριστερούς και παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόνο το 55% όσων τον ψήφισαν τον Ιούνιο του 2023 προτίθενται να τον ψηφίσουν και τώρα! Και τον ένα στους δυο τον αντικαθιστά με ψηφοφόρους από χώρους που δεν είχαν σχέση με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα!

Τα στοιχεία είναι προφανώς σε γνώση της Κουμουνδούρου -είτε από αυτή, είτε άλλη δημοσκόπηση- γεγονός που εξηγεί γιατί η ηγεσία της Κουμουνδούρου στρέφεται κατά βάση και στο «αντιπολιτικό» κοινό! Όπως και γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης προτιμά παρουσία σε life style εκπομπές, χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά την επικοινωνία ως τρόπο διείσδυσης στην εκλογική βάση και σε ουκ ολίγα θέματα, όπως πχ το ύψος των στρατιωτικών δαπανών, συμφωνεί απολύτως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το θέμα της πολιτικής μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ θα μας απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα και ως εκ τούτου τα Παιχνίδια Εξουσίας θα επανέλθουν.

Ας δούμε όμως τι γράφει το K-Report τη Δευτέρα:

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζει ραγδαία το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έχει υπόψη του το KReport, το 45% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από τον «καναπέ» και το τόξο του παράλογου: Το 10% δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, άλλο 10% είχαν ψηφίσει λευκό-άκυρο και, το πιο ενδιαφέρον, το 18% είχαν ψηφίσει «αντισυστημικά» κόμματα απ’ όλο το πολιτικό φάσμα –και από την ακροδεξιά.

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS