Ο Κασσελάκης -πάντα στα βήματα του Σώρρα- αντί να καταθέσει δήλωση «έσχες», επιδιώκει συμψηφισμούς με τον Μητσοτάκη και τελειώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τη συνδρομή του Τσίπρα- από τον οποίο οι πολίτες περιμένουν πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι σεμινάρια…

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η κατάθεση δήλωσης «πόθεν έσχες» που αποτυπώνει την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών και την προέλευσή της, συνιστά θεμελιώδη υποχρέωση τους. Εχει παραβιαστεί πολλές φορές-όχι από τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ- ως τώρα.

Για πρώτη φορά αρχηγός του δεν καταθέτει αυτή τη δήλωση, με τα αναγκαία παραστατικά για να ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όφειλε να το κάνει από την πρώτη μέρα της θητείας του στην ηγεσία.

Ωστόσο, συνεχίζει να εξαιρεί τον εαυτό του από τον νόμο και την πολιτική ηθική, δίνοντας αντί για την δήλωση «πόθεν έσχες» …… ατεκμηρίωτες πληροφορίες για τη περιουσιακή του κατάσταση από τα μπαλκόνια.

Ευτελίζοντας και αυτή τη διαδικασία παρουσίασε σε συγκέντρωση οπαδών του, κατά βούληση αριθμούς, που δεν μπορεί να ελέγξει κανένας. Είναι απλώς η… γνώμη του.

Αυτός ο συνδυασμός θράσους και εξαπάτησης απλώς έδωσε νέα επιχειρήματα στους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και ο Μητσοτάκης πλέον δείχνει συνεπής συγκρινόμενος με τον Κασσελάκη σ’ αυτό το θέμα.

Στη ΝΔ κάνουν πάρτι. Η πολιτική συζήτηση αντί να επικεντρώνεται στην ακρίβεια και τις λοιπές κυβερνητικές αποτυχίες, ασχολείται με το… φοιτητικό δάνειο του Τάιλερ και τις αοριστίες του Κασσελάκη για τα οικονομικά του, που μπάζουν από παντού.

Ο «μετεωρίτης», που λέει ο Γ. Βαρεμένος, προβάλει ισχυρισμούς για τους οποίους δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από πρόσωπα, ή με ντοκουμέντα. Τη μια μέρα κάνει επίδειξη πλούτου και την άλλη δεν μπορεί να αποδείξει πως τον απέκτησε.  

Είναι το κερασάκι στην τούρτα της αλλοτρίωσης του ΣΥΡΙΖΑ- τα στελέχη του οποίου δείχνουν λοβοτομημένα και δεν αντιδρούν. Ακολουθούν τυφλά κάποιον που κομπορρημονεί, αντιφάσκει, ψεύδεται και αυτολιβανίζεται και μετατρέπει την πολιτική σε επιθεώρηση.

Ευτελίζοντας όσα εκπροσωπούσε πριν από αυτόν ο προκάτοχός του- τον οποίο προσπαθεί να υποτιμήσει και τελικά να …αποπέμψει, ως βαρίδι, έχοντας όμως την ανοχή του.

Ένας νέος Σώρρας με τη σφραγίδα της Αριστεράς.

Είναι ακατανόητο γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, προσχωρεί εθελούσια στο κλίμα αποδυνάμωσής του που διαμορφώνει συστηματικά ο Κασσελάκης-που τον παρουσιάζει πλέον ως… βοηθό του.  Πώς νοείται να μην αντιδρά ούτε καν όταν οι άνθρωποι του Κασσελάκη του χρεώνουν συναλλαγή για το «πόθεν έσχες» του Μητσοτάκη;

Μετά την διόλου κολακευτική εμφάνιση στην παράσταση παρουσίασης του ευρωψηφοδέλτιου, τι δουλειά είχε στην ομιλία Κασσελάκη στο Σύνταγμα;   

Το φοβικό επιχείρημα «να μην χρεωθεί την ήττα» αναπαράγει τις δικαιολογίες που τον εμπόδιζαν ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό, να πάρει τις αποφάσεις που θα εδραίωσαν την πολιτική κυριαρχία του και οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή στις εκλογές.

Μετα την ερασιτεχνική απόπειρα στο «συνέδριο» για επανάληψη της ψηφοφορίας για την ηγεσία , αποδέχεται σιωπηρά ότι όλα πλέον στο κόμμα που παρέδωσε μπορούν περιστρέφονται γύρω από τον Κασσελάκη, που προτείνει τον εαυτό του ως… λύση. Με τρόπο καταστροφικό και για την πολιτική την οποία ασκεί με επίδειξη μεγαλομανίας χωρίς όρια.  

Ένας νέος Σώρρας που κομίζει σωτηρία εξ ουρανού, με τη σφραγίδα της Αριστεράς.

Οι ευρωεκλογές συνιστούν τομή σ’ αυτή την πορεία. Ο Κασσελάκης δεν προτίθεται να αποχωρήσει με οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

 Αλλά από τη Δευτέρα όσοι απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία, αν συνεχίσουν τη σιωπή και την ανοχή σ’ αυτό το φαινόμενο. Το οποίο συμπληρωματικά με την απογοητευτική παρουσία Ανδρουλάκη καταδικάζει τη Δημοκρατική Παράταξη στο περιθώριο.

Ο νέος προοδευτικός πολιτικός φορέας

Εκ των πραγμάτων ωριμάζουν οι συνθήκες για να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σχήμα, επικεφαλής του οποίου δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα.

Παρά τα λάθη του ως το 2023 και την συμβολή του στο «φαινόμενο Κασσελάκη» είναι μόνος που μπορεί να τεθεί επικεφαλής νέου πολιτικού φορέα της προοδευτικής παράταξης,  για να τεθεί τέλος στη φαιδρή και παράλογη δραστηριότητα Κασσελάκη και την επικυριαρχία του Μητσοτάκη.

Η διεθνής Συνάντηση για τις Πρέσπες που οργανώνει ο πρώην Πρωθυπουργός, με ευρεία διεθνή συμμετοχή- που δεν μπορούσε ποτέ να εξασφαλίσει ο Κασσελάκης – είναι στοιχείο της αντοχής και της αναγνώρισης που έχει το πολιτικό του κεφάλαιο. Αλλά δεν μπορεί να παραμείνει …οργανωτής συναντήσεων και σεμιναρίων.

Οφείλει να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες ουσίας και να απευθύνει προσκλητήριο για τη συσπείρωση των δημοκρατικών πολιτών, που αυτοτοποθετούνται στην Κεντροαριστερά και την Αριστερά, ώστε να λήξει η βασιλεία Μητσοτάκη στις προσέχεις εκλογές.

Τώρα πού θα συσπειρωθούν; Στον Κασσελάκη και τους ακολούθους του; Παππά, Πολάκη, Δούρου, Τζάκρη, Αποστολάκη και τον ανεκδιήγητο Οικονόμου;

Ο νέος προοδευτικός πολιτικός φορέας θα ανακουφίσει του πολίτες που δηλώνουν ότι σ’ αυτές τις εκλογές «δεν έχουν τι να ψηφίσουν». Επείγει να ιδρυθεί ως το φθινόπωρο, με πυρήνα νέα και σοβαρά πρόσωπα, που θα πλαισιώσουν τον επικεφαλής του.

Προφανώς δεν θα δεχθεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να μην κατηγορηθεί ότι του αφαιρεί το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Μέχρι την ημέρα της προκήρυξης των προσεχών εκλογών- οπότε ο καθένας από τη σημερινή Κ. Ο. θα πάρει τις αποφάσεις του.

Θα αποχωρήσει μόνο ο Τσίπρας, που ως πρώην Πρωθυπουργός έχει δικαίωμα πλήρους παρουσίας στην κοινοβουλευτική διαδικασία και αυτό είναι αρκετό για να αναδειχθεί και στη Βουλή, το εγχείρημα ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης…