Ο Κ. Λαλιώτης για την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να καθιερωθεί η «Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα»

Στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ  για να καθιερωθεί από τον ΟΗΕ και την UNESCO «η Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα» αναφέρεται με επιστολή του ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Λαλιώτης.

1.    Το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για να καθιερωθεί από τον ΟΗΕ και την UNESCO «η Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα». Γιατί είναι μία Γλώσσα διαχρονική με οικουμενική αναφορά και Παγκόσμια αναγνώριση.

2.    Για το σκοπό αυτό κατέθεσαν πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, για να προχωρήσει η ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής σε ένα Ομόφωνο Ψήφισμα, (αν είναι δυνατόν), που θα κατατεθεί στον ΟΗΕ και στην UNESCO.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι αυταπόδεικτα συμβολική και ουσιαστική, είναι μια Πανεθνική Πρωτοβουλία, που ενώνει τους πάντες, όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, όλο τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό σε κάθε γωνιά της γης.

Σηματοδοτεί σε δύσκολους και τρομαγμένους καιρούς για τις διεθνείς εξελίξεις, και σε μία κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα μία Εθνική ενότητα, ομοψυχία για ένα συγκεκριμένο σκοπό. 

3.    Σας παραθέτω την πρόταση του ΠΑΣΟΚ προς την Ελληνική Βουλή, που έχει ως στόχο να εκφράσει μία ομόφωνη, ομόψυχη απόφασή της. Γιατί η Ελληνική Γλώσσα είναι το διαχρονικό θεμέλιο του Πολιτισμού μας. Γιατί η Ελληνική Γλώσσα είναι ένας «άϋλος διαχρονικός πλούτος». Γιατί η Ελληνική Γλώσσα είναι το όνομά μας και η ψυχή μας.

4.    Παραθέτω επίσης, το εμπνευσμένο, εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο άρθρο του Γιώργου Μπαμπινιώτη στο protagon.gr. Σας συνιστώ και σας προτρέπω να το διαβάσετε για να νιώσετε και ανάταση και υπερηφάνεια για τη Γλώσσα μας.

5.    Τέλος, σας παραπέμπω στο link στο pontiki.gr, που περιέχει ένα αναλυτικό δημοσίευμα για την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη για το εμπνευσμένο άρθρο του Γιώργου Μπαμπινιώτη και για την αναγκαιότητα ενός Ομόφωνου Ψηφίσματος της Ελληνικής Βουλής.  Στο δημοσίευμα αυτό αξίζει να διαβαστεί και η θετική ανάρτηση – δήλωση του Γ.Μπαμπινιώτη για την πρωτοβουλία αυτή.

Σας ευχαριστώ «εκ των προτέρων και εκ των υστέρων….».