Ο Πρ. Παυλόπουλος στο History Cosmote TV για τον Καποδίστρια: Ο φθόνος είναι το σαράκι του Έθνους

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην εκπομπή «Ελευθερία Ολόρθη» του History Cosmote TV για τον Καποδίστρια: Η προσφορά του Πρώτου Κυβερνήτη υπήρξε ανεκτίμητη. Ο φθόνος είναι το σαράκι του Έθνους

Μιλώντας στην δεύτερη εκπομπή της Cosmote ΤV History για την αποτίμηση του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπης Παυλόπουλος κάνει, μεταξύ άλλων, και τις εξής επισημάνσεις:

  • Ο Ιωάννης Καποδίστριας έθεσε τα θεμέλια του Νεότερου Ελληνικού Κράτους. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη πολλώ μάλλον όταν ο ίδιος ο λιτός βίος του έδωσε το παράδειγμα της αυταπάρνησης.  Η δολοφονία του ανέκοψε την πορεία της Ελλάδας προς την Αβασίλευτη Δημοκρατία.
  • Είναι αδιανόητο να κρίνουμε σήμερα τον Ιωάννη Καποδίστρια δίχως να λαμβάνουμε υπόψη μας τις συνθήκες της εποχής του.  Ιδίως δε πρέπει ν’ αναγνωρίζουμε τις μεγάλες προσωπικότητες που ανέδειξε το Έθνος.  Ας μην ξεχνάμε ότι ο φθόνος υπήρξε πάντα το πιο υπονομευτικό σαράκι, που στοίχισε πολλά στον Τόπο μας και στον Λαό μας.

Στην συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε το 2ο επεισόδιο: