Ο Στέργιος Πιτσιόρλας κατέθεσε μήνυση κατά του Γιάννη Ρουμπάτη

Μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Με γραπτή δήλωσή του, ο Στ. Πιτσιόρλας αναφέρει: «Σήμερα το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, δια του εκπροσώπου μου καθηγητή κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών η Νέα Δημοκρατία σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα προχώρησε σε διαρροές στα φιλικά της ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «βόμβες» και «οσμή σκανδάλου». Παράλληλα, τα ίδια μέσα δημοσίευσαν χαλκευμένα αποσπάσματα της κατάθεσής του πρώην διοικητή της ΕΥΠ.

Ωστόσο, ο λίγο αργότερα, ο Γ. Ρουμπάτης με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «ρεσιτάλ παραπληροφόρησης» από κύκλους οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσε ότι «με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα». 

Αποκαθιστώντας την πραγματικότητα, ο κ. Ρουμπάτης διευκρίνισε ότι ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα στην αρχή του 2016, «μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες  οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα. Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας -ούτε ο τότε πρωθυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο».

«Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε “Συριακά Κεφαλαία” που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο» σημείωνε ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι μίλησε για «κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι».

Καταλήγοντας, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ σημείωνε μεταξύ άλλων: «Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ