Ο υδραυλικός

Του Ιωάννη Δαμίγου

Έχει συμβεί μια μεγάλη παρεξήγηση και εξήγηση δεν δόθηκε. που έως και η αξιότιμη Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πέσει θύμα της! Στην δήλωσή της απάντηση στην ΠΟΕΣΥ και των δημοσιογραφικών ενώσεων, η πλάνη είναι εμφανής! “Ευχαριστώ για την από 7 Νοεμβρίου επιστολή σας. Ως προς το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, έχω τοποθετηθεί επί της αρχής και με σαφήνεια στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα αρμοδιοτήτων μου. Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται πλέον ενώπιον των δικαστικών αρχών.”

Ιδού η εμφανής παρεξήγηση, που δικαιολογημένα δεν μπόρεσε να αντιληφθεί, όχι μόνο η σεβαστή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και πολύς κόσμος. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε αυτόν που μάταια αναζητούσε ο ποιητής Χυτήρης “ας έρθει, έστω, ένας υδραυλικός”! Σε έναν … υδραυλικό, που ασχολείται με τις … διαρροές της υπόθεσης και όχι με αυτή καθ’ εαυτή την κατηγορία! Γιατί πολύ σωστά και τεχνικά, για έναν υδραυλικό πρώτα ανακαλύπτεις την διαρροή για να οδηγηθείς με την σειρά στην βλάβη.

Πολύ σωστά λοιπόν πράττει και αναζητά τις διαρροές, που αναθέτει στον κάθε κάλφα, προς εξακρίβωση. Έξι διαρροές, έξι διαφορετικοί καλφάδες, έχοντας περικυκλώσει το πρόβλημα. Κι όταν μπλέξεις με υδραυλικό, γιατρό και … δικηγόρο, δεν μπορείς να απαιτείς συγκεκριμένους χρόνους και … εξασφαλισμένα θετικά αποτελέσματα, ελπίζεις και πληρώνεις υποσχετικές ελπίδες. Τώρα θα μου πείς, πια σχέση έχει ένας εισαγγελέας με ένα υδραυλικό! Έχει και παρά έχει, όταν ο εισαγγελέας ανήκει στο σκεπτικό “μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα … βολεύει πιάστηνε”! Και την έπιασε την τέχνη, όχι την υπόθεση. Άλλο η τέχνη του υδραυλικού και άλλο η γνώση της απόδοσης δικαιοσύνης, που μπερδεύονται όμως με κοινές …  διαρροές.

Προκαλώντας την τέχνη της απόδοσης της δικαιοσύνης από … υδραυλική άποψη τεχνίτη. “Αρχηγού υδραυλικού παρόντος, πάσα αρχή εισαγγελέως παυσάτω.” Τέτοια η τύχη της απόδοσης δικαιοσύνης στην πλημμυρισμένη χώρα των διαρροών, των παράνομων υποκλοπών και παρακολουθήσεων. Στην χώρα που η Βάνα, όχι του υδραυλικού, αναλαμβάνει τον ρόλο του υπουργού εξωτερικών προτείνοντας … λύσεις. Ο δε πρωθυπουργός σταυροπόδι σε video clip, με τον αποτυχόντα καθηγητή, των τριάντα τεσσάρων χιλιάδων θυμάτων, στην πιο αλλόκοτη θέση ποτέ καρέκλας, σαν σε παράσταση Σεφερλή να συζητούν μεταξύ τους για εμβόλια.

Δεν μπορεί, ο θεός μας κάνει πλάκα!