Παραίτηση Αγοραστού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ: Έσπασαν το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, με αποτέλεσμα να πνιγεί ο Παλαμάς

«Αν δεν το κάνει ο ίδιος, οφείλει να του το ζητήσει ο Μητσοτάκης», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποκαλύψεις χωματουργού για το σπασμένο φράγμα.

Την άμεση παραίτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις «αποκαλύψεις-κόλαφο» για το ρήγμα στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν ότι τη νύχτα της μεγάλης πλημμύρας μηχάνημα μισθωμένο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκάλεσε ρήγμα στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, ώστε τα νερά να κατευθυνθούν στον Παλαμά. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA μετέδωσε χθες μαρτυρία του χωματουργού, που έσπασε το φράγμα με σκαπτικό μηχάνημα, ο οποίος αναφέρει ότι η εντολή για την παρέμβαση δόθηκε από τη Περιφέρεια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «οι αποκαλύψεις αυτές προστίθενται και ενισχύουν τις καταγγελίες των κατοίκων, που ήδη αποτελούν αντικείμενο της έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «μετά από όλα αυτά, ο κ. Αγοραστός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί σήμερα κιόλας από Περιφερειάρχης Θεσσαλίας». Σημειώνει δε πως «αν δεν το κάνει ο ίδιος, οφείλει να του το ζητήσει ο αρχηγός του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης», προσθέτοντας ότι «αλλιώς είναι βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει -εκτός από τις δικές του- και τις εγκληματικές ευθύνες του εκλεκτού του Περιφερειάρχη».

«Θυμίζουμε μάλιστα ότι μόλις πριν λίγες ημέρες και ο κ. Κικίλιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσαν για fake news. Οι αποκαλύψεις όμως είναι κόλαφος και η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι κάτοικοι της Φαρκαδόνας για το σπάσιμο του φράγματος του Ενιπέα, μία σοβαρή αποκάλυψη βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία των κατοίκων ότι κάποιοι έσπασαν το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, με αποτέλεσμα να πνιγεί ο Παλαμάς Καρδίτσας και άλλα χωριά.

Αναλυτικότερα, ένας χωματουργός, μιλώντας στον Alpha, παραδέχθηκε ότι αυτός έσπασε το φράγμα του ποταμού Καλέντζη μετά από εντολή που δέχθηκε «από εκεί που είναι μισθωμένος».

«Μού δόθηκε εντολή να κάνω παρέμβαση», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του χωματουργικού μηχανήματος, ενώ ερωτηθείς ποιος τον διέταξε να κάνει κάτι τέτοιο, είπε: «Εντάξει, τώρα αυτά είναι, αυτά είναι… Από εκεί που είμαι μισθωμένος».

«Από τον κ. Νούσιο δηλαδή; Από την αντιπεριφέρεια;» ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, για να απαντήσει πως «εμάς πάντοτε μας καλεί, μας επιτάσσει η Περιφέρεια για επιφυλακή. Από εκεί παίρνουμε και τις εντολές μας. Εγώ σας είπα ακριβώς τι γίνεται και από πού παίρνουμε τις εντολές μας και από πού είμαστε καθοδηγούμενοι. Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, στην εκπομπή του Alpha μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος, ο οποίος υποστήριξε πως «ουδέποτε έδωσα εντολή να ανοιχτεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη. Ουδέποτε. Εμένα μού ζήτησαν απλά ένα μηχάνημα. Ανάμεσα στα 30 μηχανήματα που έδωσα εκείνο το βράδυ σε όλα τα χωριά, μου ζήτησαν ένα μηχάνημα».

«Δε γνωρίζω ποιος άνοιξε το ανάχωμα. Εγώ δεν έδωσα εντολή πάντως. Εγώ ουδέποτε έδωσα εντολή να σπάσει το ανάχωμα στον Κοσκινά», είπε.