Η θεωρία ότι η Ελλάδα βγαίνει πλέον στις αγορές, όχι ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί η η κυβέρνηση, αλλά επειδή “οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εθνικές εκλογές” είναι γνωστή. Προέκυψε ως επικοινωνιακό κατασκεύασμα της ΝΔ μετά την παταγώδη διάψευση του Μητσοτάκη ότι οι αγορές είναι κλειστές όσο κυβερνάει ο Τσίπρας.
Αυτά προκαλούν μειδιάματα. Γι’ αυτό δεν περιμένει κανείς να τα προβάλει ο Bloomberg με το οποίο ο Κυριάκος φαίνεται να διατηρεί μια σχέση ανάλογη με αυτή που έχει με τον… Βέμπερ.
Πολύ περισσότερο δεν περίμενε κανείς ότι ο συνεργάτης του πρακτορείο Μάθιου Γουίνκλερ θα έλεγε μια προφανή ανοησία: ότι το καλοκαίρι του 2015 οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τους Έλληνες να επιθυμούν με συντριπτικό ποσοστό την παραμονή στο κοινό νόμισμα.
Όταν όλοι ξέρουν ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις διαψεύσθηκαν παταγωδώς από το Δημοψήφισμα που έδειχνε εντελώς το αντίθετο σε ό,τι αφορά τις επιθυμίες των Ελλήνων εκείνη τη στιγμή -και ευτυχώς που δεν τις πήρε υπόψη του ο Τσίπρας.
Μπορεί κανείς να εξηγήσει τι παίζει εδώ;