Περικλής Νεάρχου: «Η Τουρκία ετοιμάζεται να ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο, ας ξυπνήσουμε»

Ο πρέσβης ε.τ και μέλος της Πατριωτικής Ένωσης του κ.Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, Περικλής Νεάρχου, μιλά στο militaire.gr για τα ελληνοτουρκικά και κρούει κώδωνα κινδύνου : «Η Άγκυρα ετοιμάζεται να ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει κίνηση τώρα για να μη βρεθεί σε δύσκολη θέση κυνηγώντας τις εξελίξεις», τονίζει ο κ.Νεάρχου.

Ο έμπειρος διπλωμάτης επισημαίνει ότι η πολιτική του κατευνασμου είναι καταστροφική για τα εθνικά μας συμφέροντα και τονίζει ότι η Αθήνα έχει επιλογές που δεν έχει αξιοποιήσει.

Ο κ. Νεάρχου υπενθυμίζει τη Συνθήκη της Λισαβόνας και το άρθρο 42 που προβλέπει μεταξύ άλλων:

«Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό δεν επηρεάζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας ορισμένων κρατών μελών».

Ο κ.Νεάρχου σχολιάζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο, η οποία δείχνει όπως λέει και τις προθέσεις του για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. 

Τέλος αναφέρεται στην επικίνδυνη εμμονή της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

Από Militaire News