Ποιος φοβάται τον Γιάννη Σγουρό (2)

Mε το που ανακοίνωσε ο Γιάννης Σγουρός την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής κάποιοι θορυβήθηκαν στο φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο και με απανωτά δημοσιεύματα σπεύδουν να εμφανίσουν την υποψηφιότητά του κομμένη ήδη από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης Σγουρός ο οποίος παρρησία υποστήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ όχι μόνο δεν είναι κομμένος από το κόμμα του, αλλά έχει βολιδοσκοπηθεί για να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Σγουρός κατέβηκε και στις προηγούμενες εκλογές και πήρε 17,5% -΄έναντι 19% της Ρένας Δούρου. Δηλαδή θα είχε κερδίσει τον Πατούλη στον δεύτερο γύρο.

Η υποψηφιότητά του συνιστά την πρώτη- και ίσως μόνη- ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στην παλαιά σύμπραξη στο χώρο της Αυτοδιοίκησης – που απέδωσε για δεκαετίες σπουδαίο έργο, από σπουδαίους τοπικούς άρχοντες.

Το είπε και ο Κώστας Ζαχαριάδης πρόσφατα πως Παπανδρέου, Φλωράκης και Κύρκος συνεργαζόντουσαν και κέρδιζαν δήμους.

Πραγματικός αυτοδιοικητικός, δεν μπήκε στο χώρο από το κομματικό ασανσέρ, ούτε την έκανε εφαλτήριο για να μεταπηδήσει στη Βουλή. ΄Ως αντιπολίτευση δεν έλειψε ούτε μια μέρα από την Περιφέρεια που διεκδικεί και πάλι.

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και θάναι υποψήφιος για να επιστρέψει η Περιφέρεια στους πολίτες της, όπως λέει. Τα δυο κόμματα ΄έχουν μια ευκαιρία να ηττηθεί η Δεξιά στην μεγαλύτερη περιφέρεια.

Κι όσοι έχουν θορυβηθεί και σπέρνουν ζιζάνια δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αποδεικνύουν πόσο φοβούνται μια τέτοια συμπαράταξη και την υποψηφιότητα Σγουρού.

Πιο πολύ όχι γιατί θα χάσουν την Περιφέρεια, αλλά γιατί μπορεί η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων μετά τις βουλευτικές εκλογές είναι ο μόνος τρόπος να μην υπάρξει νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.