Πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης για τα Τέμπη βλέπει η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων

Νέα έκθεση τεχνικής πραγματογνωμοσύνης, για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών κατέθεσε η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στον ειδικό εφέτη – ανακριτή Σωτήρη Μπακαίμη, για να τιμήσουν, όπως ανακοίνωσαν την επέτειο ενός χρόνου «με ουσιαστικό και όχι συμβολικό τρόπο, συνεισφέροντας στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης».

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε μετά την επίσκεψή τους στον ανακριτή και την εισαγγελέα εφετών, οι δικηγόροι επέκριναν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, «διότι αρέσκεται τελευταία, να παρεμβαίνει στην υπόθεση αυτή με μία μη οφειλόμενη επέμβασή της στο έργο της Δικαιοσύνης» και επέκριναν την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, χαρακτηρίζοντας «ατελέσφορη, απρόσφορη και ατυχή χρονικά την έκδοση της εγκυκλίου-οδηγίας της.

‘Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δίνει κατευθυντήριες εντολές όχι μόνο στους ιεραρχικά υφισταμένους της, αλλά και στους δικαστές που ερευνούν την υπόθεση σε μια πιο επικοινωνιακού τύπου πρωτοβουλία που παρεμβαίνει στο έργο της τακτικής δικαιοσύνης» όπως αναφέρουν.

“Η χώρα όφειλε πριν από το δυστύχημα να είχε θεσπίσει βάση κοινοτικών οδηγιών εθνικούς κανονισμούς ασφαλείας όλων των συγκοινωνιών της χώρας μεταξύ των οποίων και των τρένων. Πράγμα που δεν έχει πράξει ούτε σήμερα ,παρά το τραγικό δυστύχημα, γεγονός που καταδεικνύει ότι τίποτα δεν έχουμε διδαχθεί ως χώρα από το τραγικό αυτό συμβάν.

“Μέχρι σήμερα έχουν αργήσει να κληθούν στην ανάκριση τα μεσαία βαγόνια της αμαξοστοιχίας των ευθυνών, οι άνθρωποι δηλαδή που διαχειρίστηκαν την αμαρτωλή σύμβαση 717, ενώ πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στους μηχανοδηγούς-πολιτικούς υπεύθυνους του τρένου».