Πουρές πατάτας

Της Πάολας Ψαρρού

PPS (1)

ΥΛΙΚΑ
2 κ. πατάτες
80 γρ. βούτυρο
200 ml γάλα
αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες, ολόκληρες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι να βράσουν για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα για να φύγει η υγρασία.

Προσθέτουμε το βούτυρο κρύο και ανακατεύουμε.
Με το ανακάτεμα, οι πατάτες που είναι ζεστές και μαλακές αρχίζουν να λιώνουν.

Με το πρες πουρέ ή με το μπιμερ σε χαμηλή ταχύτητα τις πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, αλάτι και μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και ο πουρές να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Καλή επιτυχία!