ΠΡΑΤΤΩ: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να σέβεται το Ελληνικό Σύνταγμα

Αιχμές για τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας να θέσει υπό την αιγίδα της μελέτη του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τα ελληνικά πανεπιστήμια αφήνει η Κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Πρόσφατα παρουσιάστηκε, υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, μελέτη του Ιδρύματος Μποδοσάκη με την οποία καταβάλλεται για άλλη μια φορά η προσπάθεια να απαξιωθεί το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της δημιουργίας ιδιωτικών ΑΕΙ, και κατά συνέπεια, της καταστρατήγησης των αντίστοιχων προβλέψεων του Ελληνικού Συντάγματος. Στο κείμενο γίνεται, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση, ευθεία επίθεση στην δημοκρατική λειτουργία του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, ιδιαίτερα στις αυτοδιοικητικές και συλλογικές μορφές διοίκησής του.

Το ΠΡΑΤΤΩ επισημαίνει ότι δεν είναι επιτρεπτό να στηρίζει η Κα Πρόεδρος, με την αιγίδα που παραχώρησε, επιδιώξεις κατάργησης δημοκρατικών κατακτήσεων και προβλέψεων του ίδιου του Ελληνικού Συντάγματος. Ως παλιός δικαστής θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος που προβλέπει το Σύνταγμα για τον θεσμό που έχει κληθεί να υπηρετήσει.