Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του Μαξίμου για «μπλακ άουτ» στην ΑΔΑΕ – Οι πρωτοβουλίες Τσίπρα

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως τα «ρυπαρά δίκτυα» θα δείχνουν όλα προς την ίδια κατεύθυνση: Το Μέγαρο Μαξίμου και το γραφείο του κ. Μητσοτάκη.

«Θέλει δε θέλει ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ». Με αυτήν τη φράση συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προϊδεάζουν για τα επόμενα επεισόδια στο sequel του σκανδάλου των υποκλοπών, το οποίο φαίνεται πως βαίνει προς την κορύφωσή του.

Η επιστολή Ράμμου στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και η άρνηση της πλειοψηφίας της ΝΔ στο ενδεχόμενο να καταθέσει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής απλά επιβεβαιώνουν αυτό που κυκλοφορεί εδώ και δέκα ημέρες στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία. Πως ο κ. Ράμμος όχι μόνο πραγματοποίησε τους ελέγχους στους παρόχους για τυχόν επισυνδέσεις της ΕΥΠ σε πολιτικά πρόσωπα, αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και δημοσιογράφους, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ότι οι έλεγχοι αυτοί έβγαλαν «λαβράκια».

Από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «σπασμό» του συστήματος Μητσοτάκη με αφορμή το εξόφθαλμα αντισυνταγματικό μπλόκο στην κατάθεση Ράμμου, προεξοφλώντας πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο, το οποίο μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου αρέσκεται να χαρακτηρίζει «αποκύημα φαντασίας» και απότοκο «ρυπαρών δικτύων». Εφόσον ωστόσο η ΑΔΑΕ πιστοποιήσει τις υποκλοπές, όπως σημειώνουν επιτελείς του κ. Τσίπρα, τα «ρυπαρά δίκτυα» θα δείχνουν όλα προς την ίδια κατεύθυνση: Το Μέγαρο Μαξίμου και το γραφείο του κ. Μητσοτάκη.

Προς την ίδια κατεύθυνση εξάλλου δείχνει και η αποκάλυψη της έτερης ανεξάρτητης Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με τις έρευνες της οποίας, έχουν πιστοποιηθεί πάνω από 20 πρόσωπα που επιμολύνθηκαν με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Συνεργάτης του κ. Τσίπρα σχολίαζε πως «το πουλόβερ της εκτροπής του κ. Μητσοτάκη ξηλώνεται κάθε μέρα. Όσες χυδαίες απόπειρες συγκάλυψης και αν επιχειρήσει, όσο και αν κάνει κουρέλι ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα, δεν πρόκειται να διασωθεί. Η αλήθεια του καθεστώτος του θα αποκαλυφθεί».

Με αυτά τα δεδομένα, μετά και τη νέα επιστολή Ράμμου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξετάζει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του για την κλιμάκωση της αντεπίθεσης στο θεσμικό πεδίο, ενόσω η Κουμουνδούρου επιχειρεί σε καθημερινή βάση να πιέζει την κυβέρνηση και στο μείζον ζήτημα της αισχροκέρδειας. «Η αισχροκέρδεια και η δημοκρατική εκτροπή αποτελούν τα δύο ζητήματα για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει στις εκλογές» σημείωσε χαρακτηριστικά προχθές ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση με την Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στα σούπερ μάρκετ «ληστεία πλέον και όχι ακρίβεια». Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η χθεσινή στοχευμένη επίσκεψη του κ. Τσίπρα σε βιοτεχνία στο Αιγάλεω, με φόντο τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το ενεργειακό κόστος και τις διαρκείς ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.

Σε κάθε περίπτωση, η θεσμική αντεπίθεση της Κουμουνδούρου ενάντια στο «παρακράτος Μητσοτάκη» περνά μέσα από την ΑΔΑΕ και το «ιερό δισκοπότηρο» των ελέγχων του κ. Ράμμου. Μεταξύ των δυνατοτήτων που έχει ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός εκτός από την ενημέρωση της Βουλής περιλαμβάνεται και η ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής προσωπικά, αλλά και των πολιτικών αρχηγών, με τον κ. Τσίπρα να είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος, δεδομένου ότι αυτός έκανε χρήση του δικαιώματός του και αιτήθηκε τους σχετικούς ελέγχους.

Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια

Παράλληλα, προ των πυλών φαίνεται πως βρίσκονται οι πρώτες ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να συνεδριάζει τα επόμενα 24ωρα για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων.

Με δεδομένο πως η ημερομηνία των εκλογών θα είναι το νωρίτερο 9 Απριλίου, στόχος της Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα είναι οι υποψήφιοι μέσα στο τρίμηνο που απομένει να οργώσουν τις περιφέρειές τους.

Αντίστοιχα, το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζει και νέο γύρο στοχευμένων παρεμβάσεων και περιοδειών μέχρι τις εκλογές, τόσο σε περιφέρειες που εντοπίζονται αδυναμίες για την Κουμουνδούρου όσο και με θεματικά κριτήρια και επαγγελματικά κοινά. Αιχμή του δόρατος θα είναι προφανώς η αβίωτη κατάσταση με την αισχροκέρδεια και η εναλλακτική προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, βασισμένη στο ολιστικό τρίπτυχο:

1. Δίκαιη αύξηση εισοδημάτων, με κατώτατο στα 800 ευρώ και ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (άρα για το 2023 10% επιπλέον αύξηση), απόδοση των αναδρομικών και της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αύξηση του αφορολογήτου στα 10.000 ευρώ για όλους.

2. Δίκαιη αναδιανομή με τέλος στην αισχροκέρδεια, με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του ΕΦΚ, έκτακτη φορολόγηση υπερκερδών δισεκατομμυρίων σε τράπεζες, παρόχους ενέργειας και διυλιστήρια και πραγματικούς ελέγχους στην αγορά για αισχροκέρδεια και καρτέλ.

3. Δίκαιη ρύθμιση χρεών με κούρεμα μέρους της βασικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 120 δόσεις και νέο πτωχευτικό με προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR