«Σπάμε τη σιωπή – Ακουγόμαστε στο Πεδίο του Άρεως» – Κυριακή 19 Νοέμβρη

«Να φύγουν τα λουκέτα!»

Η νέα δράση της κοινότητας «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως» ονομάζεται «Σπάμε τη σιωπή – Ακουγόμαστε στο Πεδίο του Άρεως» κι αρχίζει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με συγκέντρωση και εκδηλώσεις με σκοπό να φύγουν τα λουκέτα που εμποδίζουν την επιστροφή του Πάρκου στην κανονικότητα.

«Μετά τη δράση «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» όπου 2.500 κάτοικοι και φίλοι του Πεδίου του Αρεως διεκδικήσαμε τον φωτισμό του κατασκότεινου Πάρκου και αναγκάσαμε την Περιφέρεια Αττικής να αποκαταστήσει τουλάχιστον ένα μέρος του, η κοινότητα καλεί τους κατοίκους από την Κυψέλη μέχρι τα Εξάρχεια, από του Γκύζη μέχρι την Βικτώρια, αλλά και όποιον πιστεύει ότι το Πεδίο του Άρεως μπορεί να ξαναγίνει ζωντανός και λειτουργικός δημόσιος χώρος για όλους, να συμμετάσχει στη δράση «Σπάμε τη σιωπή – Ακουγόμαστε στο Πεδίο του Άρεως».
 Αυτή τη στιγμή όλες πρακτικά οι λειτουργίες του Πάρκου είναι κλειστές:

– Το Άλσος Οικονομίδη – πλήρως ανακαινισμένο εδώ και μήνες – είναι καγκελόφραχτο και απροσπέλαστο στους πολίτες.

– Τα περίπτερα του Πάρκου – ανακαινισμένα εδώ και τρία χρόνια – παραμένουν σφραγισμένα.

– Η μεγάλη Παιδική Χαρά και η Παιδική Χαρά των νηπίων βρίσκονται εδώ και 10 εβδομάδες κλειστές με κορδέλα «επικίνδυνης ζώνης.

–  Η Παιδική Χαρά των εφήβων είναι παντελώς κατεστραμμένη.

– Τα συντριβάνια παραμένουν εκτός λειτουργίας.

– Οι υδάτινες διαδρομές έχουν μόνο βουρκόνερο, καθώς δεν λειτουργεί η ανακύκλωση.

– Ο Ροδώνας είναι άνυδρος και κλειστός.

– Οι δημόσιες βρύσες για τους επισκέπτες είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία κλειστές ή κατεστραμμένες.

– Για το πότισμα χρησιμοποιείται νερο της ΕΥΔΑΠ αντί των γεωτρήσεων που υπάρχουν μέσα στο Πεδίο του Αρεως.

– Τα δρομάκια είναι γεμάτα παγίδες που μπορούν να προξενήσουν ατυχήματα.

– Οι τουαλέτες παραμένουν κλειστές και κατεστραμμένες.

– Το Green Park εξακολουθεί να είναι χώρος πώλησης και διακίνησης ναρκωτικών. Κανένα σχέδιο δεν υπάρχει για την επαναλειτουργία του με οποιαδήποτε μορφή.

– Η φύλαξη είναι περιορισμένη και ανεπαρκής και η Περιφέρεια «νίπτει τας χείρας της» παραπέμποντας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

– Η πιάτσα των ναρκωτικών λειτουργεί ανεμπόδιστα στη κάτω πλευρά του Πάρκου και στην οδό Μαυρομματαίων ολοκληρώνοντας  την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης του Πάρκου.

Το Πεδίο του Αρεως παραμένει μη λειτουργικό και αφιλόξενο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Οι κάτοικοι και οι φίλοι του Πεδίου του Άρεως δεν έχουμε άλλη υπομονή για να περιμένουμε τα αυτονόητα.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στις 11:30 πμ, μαζευόμαστε στο κέντρο του Πάρκου, στο Άλσος Οικονομίδη, για να ακούσουμε μουσικές από συγκροτήματα και καλλιτέχνες που προσφέρθηκαν να συμμετέχουν εθελοντικά στη διαμαρτυρία, διασκεδάσουν τα παιδιά μας με ομαδικά παιχνίδια και κλόουν.

Στις 13:00 ακριβώς σταματάμε τις δραστηριότητες και όλοι μαζί κάνουμε τόσο… θόρυβο μέχρι να ακουστεί στην Περιφέρεια Αττικής. Φέρτε μαζί σας σφυρίχτρες (θα έχουμε κι εμείς αρκετές να μοιράσουμε), μουσικά όργανα και κάθε αντικείμενο που μπορεί να κάνει θόρυβο.

– Δεν πρόκειται να παραμείνουμε απαθείς παρατηρητές στον συνεχιζόμενο μαρασμό του Πάρκου.

– Διεκδικούμε ένα Πεδίο του Αρεως δημόσιο, πράσινο, καθαρό, ασφαλές, λειτουργικό, μια αγκαλιά ζωντάνιας στο κέντρο της Αθήνας.


«Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως» : Μία κοινότητα που αριθμεί ήδη περισσότερα από 3.500 μέλη και συστάθηκε με τη σύμπραξη των:

– Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως

– Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”

– Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως

– Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως