Στέφανος Κασσελάκης: Κουτάκια

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Μπροστά σ’ ένα δημοσιογραφικό μικρόφωνο ο Στέφανος Κασσελάκης αντί για πολιτική συζήτηση, τρολάρει και αυτοτρολάρεται.

Είναι τόσο ταλαντούχος, ώστε μπορεί να βρεθεί στο κέντρο της δημόσιας προσοχής ακόμη και αν χρειαστεί «να κυλιστεί στον δρόμο με ένα σκυλάκι», που λέει και ο Κούλογλου.

Αυτή τη φορά βρέθηκε με συνέντευξη – στο περιοδικό Down Town και τη Νεφέλη Λυγερού. Δείχνει και το σπίτι του, με την προσήκουσα γκλαμουράτη φωτογράφηση: μίνιμαλ σκανδιναβικό design.

Προσοχή: όχι στο ζηλευτό σπίτι του Κολωνακίου. Όπως διαφημίζει το περιοδικό: «το ονειρεμένο σπίτι του στη Ν. Υόρκη».

Άσχετο (;). Η συνέντευξη δόθηκε, σίγουρα μετά τις 18 Απρίλιου, στην Αμερική. Κάποια 24ωρα… μετά τη φωτογράφιση του σπιτιού! Μια χαρά θα μπορούσε να δοθεί στην Αθήνα. Υπήρχε λόγος να μιλήσει από την Αμερική, παρά το φορτωμένο υπερατλαντικό πρόγραμμα των ημερών;

Εν πάση περιπτώσει, στη νέα προσωπική κατάθεση μπροστά σ’ ένα δημοσιογραφικό μικρόφωνο ο Στέφανος Κασσελάκης αντί για πολιτική συζήτηση, τρολάρει και αυτοτρολάρεται:

-«Δεν είναι δυνατόν εγώ στα 35 μου να αγοράζω διαμέρισμα 1.800.000 ευρώ και τρεις στους τέσσερις Έλληνες από 18 μέχρι 35 ετών να ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο», «είναι πάντα εφικτό ακόμα και να κόψουμε το νήμα πρώτοι», «ο Μητσοτάκης είναι εργατικός, δουλευταράς!», «πολυτέλεια δεν είναι το χρήμα».

Το δημόσιο και το ιδιωτικό αλληλοκαλύπτονται και προκύπτει ότι υπεύθυνος για την ανάδειξή του σε πολιτικό αρχηγό είναι ο… σύζυγος του. «Ο Τάιλερ το είχε πει. Ήξερε ότι θα κερδίζαμε». Ο πληθυντικός επιμένει: «Μετά από μερικές εβδομάδες σκέψης, ο Τάιλερ μου λέει «πάμε»…».

Έκτοτε, «ο Τάιλερ έχει βρει έναν σκοπό στη δημόσια υγεία, έχοντας επισκεφτεί νοσοκομεία, έχοντας μιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτές. Του στέλνουν μηνύματα στα social media, απαντάει και κρατάει επαφή όπου πάμε…».

Για τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα, τον Καραμανλή, τον Σημίτη, τον Σαμαρά, θα ήταν σκάνδαλο να πουν ότι τους ώθησαν να γίνουν αρχηγοί η Μαρέβα, η Μπέτυ, η Νατάσα, η Δάφνη, η Γεωργία.

Για τον Κασσελάκη όχι, όταν εξηγεί γιατί θα γίνει Πρωθυπουργός – που ήταν μια από τις παιδικές επιθυμίες του. Οι άλλες δυο ήταν «αστροναύτης ή ιερέας» – καθώς πιστεύει στον Θεό – με εσχάτη πιθανότητα να ασχοληθεί με τα σκυλιά και «ήξερε όλες τις ράτσες».

Μετά πιάνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ήττα τσουβαλιάζεται στο «παρωχημένο, στερεότυπο και όχι αξιόπιστο, πολιτικό λόγο του». Όλων; «Δεν ήταν συμπαγής όταν εντάχθηκα. Τώρα είναι» και πλέον, «αν στηρίζεις Κασσελάκη στηρίζεις και ΣΥΡΙΖΑ».

Και με τον Τσίπρα – με τον οποίο «εννοείται ότι μιλάμε» – τι τρέχει; «Δεν ισχύει» ότι είχε τη έγκριση του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας. Του προκάλεσε έκπληξη όταν στο Συνέδριο του τράβηξε το χαλί, γιατί «ήθελε να πει την άποψη του για το κόμμα το οποίο είχε φτιάξει ο ίδιος». Αλλά, «τα μέλη εξέφρασαν τη δική τους άποψη».

Και τώρα; Δεν θα είναι αντίπαλος του μετά τις ευρωεκλογές. Καθόσον «είναι βουλευτής και πολύ περήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ» – ο Τσίπρας. Του έχει βρει και δουλειά: «ο ρόλος του στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικός και βοηθητικός για μένα»!

Συμπέρασμα: Στην Κουμουνδούρου το αφεντικό βάζει τα πράγματα στα κουτάκια του. Και σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR