Στερνή μου γνώση…

Του Θανάση Καρτερού

Ούτε ακόμα ότι μειώνουν τα κριτήρια και αυξάνουν τους μισθούς για τους επιτελείς του επιτελικού κράτους. Είναι και ότι μας δουλεύουν.

Μας αντιμετωπίζουν ως βλάκες και ηλίθιους από πάνω. Διότι ποιο είναι το επιχείρημα του Χαρδαλιά; Η ανθρώπινη ζωή!

Ανοίγουν στους δικούς τους τον κρατικό κορβανά για να σώσουν τις ζωές των άλλων. Αυτό μας κοπανάνε.

Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που χρησιμοποιείται από τη Δεξιά ως αξία χρήσης – και κατάχρησης… Το είδαμε το έργο να παίζεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές ουκ ολίγες φορές.

Εν ονόματι της ανθρώπινης ζωής έγιναν οι κομπίνες των βάουτσερ, των απευθείας αναθέσεων, του υγειονομικού υλικού που κοστολογείται είκοσι φορές πάνω, των μυστικών κονδυλίων. Και προσλήψεις, προσλήψεις, προσλήψεις που περνάνε πάνω από το ΑΣΕΠ.

Τόσο πάνω, που μερικές φορές δεν τις παίρνουμε χαμπάρι, παρά μόνο όταν ακούσουμε το φτερούγισμα του χρήματος. Μπορείς να το πεις κι έτσι: η Ν.Δ. φροντίζει να τακτοποιεί τις ζωές των δικών της παιδιών για να σώσει τις ζωές των παιδιών του λαού.

Καθόλου άσχημα από την άποψη της συνέπειας αν το καλοσκεφτείτε. Έτσι βόλευαν πάντα, έτσι βολεύουν και τώρα. Δικό τους ήταν το κράτος, δικό τους είναι και τώρα.

Συνεπέστατοι. Μα οι θεσμοί, η νομιμότητα, η διαφάνεια, το ΑΣΕΠ, η αξιοκρατία, οι δημοκρατικοί κανόνες γίνονται σούργελο, φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας φωνάζει. Ποιος τον ακούει πίσω από τα ηχοπετάσματα της ενημέρωσής μας;

Πίσω από το τείχος των βαρόνων που κάνουν τους μετακλητούς παράκλητους και τον Χαρδαλιά Αϊ-Λια; Πίσω από λίστες και πλύστες;

Αλλά υπάρχει και το ακόμα χειρότερο: πού βρήκαν τα λεφτά που μοιράζουν και μοιράζονται; Πού; Τους τα άφησαν οι προηγούμενοι!

Τα μάζεψαν με θυσίες του λαού βεβαίως. «Μαξιλάρι» για μια δύσκολη στιγμή βεβαίως. Ορίστε λοιπόν. Δεν είναι δύσκολη στιγμή για τόσες χιλιάδες μητσοτάρχες και μητσοταρχίδες που περίμεναν χρόνια και χρόνια για να βελτιώσουν τη ζωή τους; Για μας μένει ένα: στερνή μου γνώση…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ