Στο κοινοβούλιο

Του Παύλου Αλέπη

Δεν χρειάζεται να συχνάζεις εκεί, την βλέπεις την εικόνα της καχυποψίας, σχεδόν μίσους, δια γυμνού οφθαλμού… Ναι όλοι μιλάνε σχεδόν με όλους, αλλά πώς; Τα χαμόγελα σφάζουν, οι φιλοφρονήσεις σφαίρες, οι ματιές σαΐτες και οι πλάτες …μαχαιρωμένες. Άσε τις λέξεις, άσε το ύφος, άσε τα υπονοούμενα.

Είναι μια μικρή δοκιμασία να κυκλοφορείς στο κοινοβούλιο, στους διαδρόμους, στα γραφεία, στο εντευκτήριο για καφέ… Ευτυχώς ο πολίτης την γλυτώνει… Πού να τα δει ο έρμος ο πολίτης. Τα μάτια θα του είχαν πεταχτεί. Ο,τι του μεταφέρουν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες (που τα θεωρούν ρουτίνα) και ότι του δώσει η τηλεόραση-βιτρίνα με μεταδόσεις που όλοι έχουν πάρει τα ..μέτρα τους.

Αναθεμάτιζα την αφέλεια μου, με την εμμονή μου στην σοβαρότητα του δημόσιου λόγου…Στάθηκα πολίτης, τάχα υπεύθυνος, να ακούσω την υπόθεση Καμμένου-Μαρινάκη-Γιανουσάκη-Μητσοτάκη-Τσίπρα να …ξεδιπλώνεται. Και μη με ρωτήσετε τι κατάλαβα.

Μην με ρωτήσετε, γιατί πρώτα θα σας πω, πως σε λίγο όλα θα ξεχασθούν και δεύτερον αυτά που κατάλαβα, τα διαβάσατε ίσως και σας τα…μετέφρασαν επαρκώς….νομίζω. Μάλιστα με απόσταση …λόγω της απεργίας για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Θα σταθώ σε δυο σημεία. Που εκτόξευσε ο παμπόνηρος Καμμένος στον λόγο του. Δίνεις, είπε, ένα εκατομμύριο για έναν τόνο καθαρή ηρωίνη και στην…λιανική, εισπράττεις τρία δισεκ.!! Αλήθεια ψέματα, που να ξέρω ο άσχετος εγώ, το ακούω και μάλιστα με την υπογράμμιση «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Η δε συνέχεια; Μ’ αυτά τα λεφτά αγοράζεις τους…πάντες. Όσους σου χρειάζονται. Δεν ξέρω, πόσοι ποιοι και με τι στοιχεία θα κάνουν αναλύσεις των…περιθωρίων κέρδους, αλλά ξέρω πως αυτό θα μείνει.. Το Εσκομπάρ σαν τίτλος, δύσκολα ξεχνιέται και εδώ που τα λέμε, αθώος ή ένοχος ο ενδιαφερόμενος δύσκολα το καθαρίζει το όνομα, αφού διάολε ελεγχθεί από του επισήμου βήματος της Βουλής.

Δεν τόγραψε καμιά φυλλάδα…Και ο παμπόνηρος Καμμένος το συσχέτισε με ένα σωρό κατατιθέμενα πρωτοσέλιδα ιδιοκτησίας Μαρινάκη… Η συνέχεια, όχι επί της οθόνης, αλλά επί της Δικαιοσύνης..

Το άλλο σημείο καθαρά πολιτικό και στοχευμένο. Στην καρδιά της Νέας Δημοκρατίας, που γνωρίζει καλά ο Μπούλης, ως γνήσιο παιδί της…

– Ο άντρας σας εργάζεται ή δεν εργάζεται δίπλα στον Μαρινάκη, κυρία Μπακογιάννη;

Κοίτα ρήμα που διάλεξε ο μπαγάσας. Εργάζεται….Δηλαδή; Γύρευε δηλαδή.

Λένε πως η Ντόρα βγήκε από την αίθουσα ταραγμένη και εκνευρισμένη πολύ. Γιατί η Ντόρα είναι πολιτικό ον και γνωρίζει καλά πως η ερώτηση είχε αποδέκτες τους Καραμανλικούς και τον Καραμανλή.

Γιατί η πολιτική διάσταση δεν μένει καθόλου στον Ισίδωρο, αλλά σ’ αυτούς που βλέπουν πεντακάθαρα έναν Κυριάκο ελκόμενο και οδηγούμενο από την λογική Αδωνη, να οδηγεί το… όλον της ΝΔ. Αυτό είπε ο Καμμένος και αυτό θα μείνει…Και θα συζητηθεί… Γιατί θα μείνει; Για τον απλό λόγο πως όσοι γνωρίζουν τα σημάδια της πολιτικής τα βλέπουν…

Ακόμα και από τον τρόπο που κάθονται οι ομάδες στο κοινοβούλιο, από τον τρόπο που ψιλομορφάζουν κατά τις ομιλίες, από τον τρόπο που ΔΕΝ χειροκροτούν και από τα μέρη που… τρώνε και τα λένε. Πολλάκις δε, κοιτάζοντας και ελέγχοντας ποιος δύναται να ακούσει.

Εκεί πάντως σούπες δεν σερβίρονται…..εκεί, έχει ψαχνό.